Presedintele executiv al PSD Adrian Nastase l-a acuzat ieri pe presedintele Traian Basescu ca a castigat alegerile prezidentiale "printr-o enorma frauda morala" si i-a cerut acestuia sa prezinte public scuze pentru faptul ca a mintit atunci cand a sp
Presedintele executiv al PSD Adrian Nastase l-a acuzat ieri pe presedintele Traian Basescu ca a castigat alegerile prezidentiale "printr-o enorma frauda morala" si i-a cerut acestuia sa prezinte public scuze pentru faptul ca a mintit atunci cand a spus ca alegerile au fost fraudate. Liderul PSD a amintit, in context, un raport intocmit de o serie de experti internationali la solicitarea Asociatiei Pro Democratia potrivit caruia nu au existat nereguli in procesul electoral. "Ii cer astazi lui Traian Basescu sa-si ceara scuze fata de cei care l-au votat si mai ales fata de cei care nu l-au votat pentru aceasta frauda morala", a sustinut Nastase. El a facut inventarul actiunilor in primul an de mandat al lui Traian Basescu, sustinand ca nici una dintre temele majore dezvoltate de actualul sef al statului in campania elecorala nu a fost clarificate. Liderul PSD a trecut in revista toate declaratiile lui Traian Basescu si ale co-presedintilor Aliantei PNL-PD pe marginea acuzelor aduse privind fraudarea procesului electoral, amintind cum fostul sau contracandidat a cerut anularea alegerilor, arestarea directorului care a "pregatit soft-ul de fraudare" si destituirea membrilor BEC. Presedintele executiv al PSD a mai afirmat ca toate acuzele privind fraudarea alegerilor au fost date uitarii dupa turul al doilea de scrutin, iar incercarea ulterioara de a se constitui o comisie parlamentara de ancheta pe acest subiect a fost blocata de actuala majoritate. In acelasi timp, a adaugat presedintele executiv al PSD, plangerea penala depusa de Alianta DA a primit verdictul Parchetului General de neincepere a urmaririi penale.
Mesaje mincinoase
Liderul PSD a mai sustinut ca mesajele lui Traian Basescu din campania electorala au fost "mincinoase", exemplificand cu scandalul privind traficul de copii adoptati, cazul Bechtel si EADS. El s-a intrebat de ce ultimele doua contracte nu au fost anulate daca intr-adevar ele au fost incheiate in mod ilegal. Liderul PSD a sustinut ca Basescu a inselat electoratul si cand a afirmat in campania electorala ca tema autonomiei culturale si teritoriale este o gluma si a pledat ca "Romania sa nu fie scoasa la mezat", incercand astfel atragerea electoratului PRM. "Dupa ce a castigat alegerile, Traian Basescu a numit un vicepremier de la UDMR, si nu de la PRM, fiind in acelasi timp un sustinator al proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationale al carui capitol 5 este consacrat autonomiei culturale", a spus Nastase. El a criticat, totodata, si implicarea sefului statului a lui Traian Basescu in politica interna, dar si viziunea acestuia asupra politicii externe. "Sintagma presedinte-jucator a insemnat un presedinte partizan si un presedinte generator de crize", a precizat liderul PSD.Intrebat daca va mai candida la functia de presedinte al Romaniei, Nastase a spus ca nu exclude acest lucru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.