Ministrul israelian al Apararii, Shaul Mofaz, si-a anuntat ieri, demisia din Partidul Likud, pentru a se alatura noului partid de centru condus de premierul Ariel Sharon. Aceasta mutare reprezinta cea mai recenta lovitura data formatiunii Likud, care
Ministrul israelian al Apararii, Shaul Mofaz, si-a anuntat ieri, demisia din Partidul Likud, pentru a se alatura noului partid de centru condus de premierul Ariel Sharon. Aceasta mutare reprezinta cea mai recenta lovitura data formatiunii Likud, care a dominat scena politica israeliana in ultimele trei decenii. Plecarea lui Sharon, luna trecuta, a determinat o semnificativa cadere a popularitatii partidului si aparitia luptelor interne. Un inalt oficial al Ministerului israelian al Apararii, Amos Gilad, a declarat ca Israelul nu exclude o actiune militara impotriva Iranului, daca aceasta tara va continua eforturile pentru fabricarea de arme nucleare. Gilad a negat in schimb informatiile publicate ieri in Sunday Times, care sustineau ca premierul israelian Ariel Sharon ar avea deja un plan de a ataca Iranul pana in luna martie a anului viitor. Potrivit Sunday Times, citat de Rompres, daca actiunile pe cale diplomatica nu vor reusi sa opreasca Iranul de la derularea programului sau nuclear, Israelul ar dispune de un plan de atac combinat aerian si pe uscat impotriva unor tinte din Iran. Acest plan ar fi fost autorizat deja in cadrul sedintei de luna trecuta a cabinetului lui Sharon. Armata israeliana a anuntat, sambata, descoperirea unui tunel ducand din nordul Fasiei Gaza spre teritoriul Israelului. Este primul de acest gen, descoperit dupa retragerea israeliana din septembrie. Cu o lungime de 20 de metri, pasajul este plasat in apropiere de Erez, principalul punct de trecere din nordul teritoriului, si, in opinia israeliana, a fost utilizat, fara indoiala, de activisti palestinieni, pentru "infiltrari in Israel si comiterea atacurilor sinucigase". (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.