"Saptamana trecuta, lichiditatea din piata la termen s-a mentinut pe trendul inceput in octombrie, media zilnica de tranzactionare fiind de peste 8.400 contracte futures si optiuni", a precizat Radu Balbaie, directorul de tranzactionari al bursei sib
"Saptamana trecuta, lichiditatea din piata la termen s-a mentinut pe trendul inceput in octombrie, media zilnica de tranzactionare fiind de peste 8.400 contracte futures si optiuni", a precizat Radu Balbaie, directorul de tranzactionari al bursei sibiene. "Vineri, au fost tranzactionate 10.856 contracte futures si options, numarul pozitiilor deschise, pentru scadentele decembrie si martie, apropiindu-se de 112.000".
Dupa o perioada in care pretul futures al raportului leu/euro s-a consolidat in jurul valorii de 3,65 lei, maximul de 3,69 lei, stabilit la jumatatea lui noiembrie, devenind o amintire, saptamana trecuta moneda unica a reinceput sa scada.
Luni, tranzactiile au fost realizate pentru Craciun la 3,65 - 3,6595 lei, pentru ca a doua zi preturile sa scada la 3,64 lei. Minimul saptamanii a fost inregistrat vineri, cand, de la 3,6450 lei, euro a coborat la 3,6350 lei. "Investitorii iau in calcul ceea ce se petrece in segmentul valutar, unde vanzarile romanilor care muncesc in strainatate si nerezidenti preseaza pe cursul de schimb", preciza un broker. "Este posibil ca pe finalul anului euro sa reinceapa sa creasca, pentru a ajuta la stabilirea accizelor pe primul trimestru al anului viitor, dupa care, intrati in 2006, sa vedem leul apreciindu-se din nou. In privinta paritatii euro/dolar pentru perioada urmatoare anticipez un culoar de fluctuare cuprins intre 1,1550 si 1,21 dolari". Aceasta evolutie s-a reflectat si in piata sibiana, unde pentru scadenta martie 2006, preturile euro au coborat de la 3,64 la 3,62 lei, apropiindu-se de minimul de 3,61 lei, inregistrat in noiembrie.
Paritatea euro/dolar nu a inregistrat fluctuatii mari la Sibiu, investitorii urmarind cu atentie evolutiile de pe pietele internationale. Pentru scadenta lunara, tranzactiile au fost realizate la preturi cuprinse intre 1,1720 si 1,1780 dolari, iar pentru martie viitor intre 1,1710 si 1,1780 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.