Asa scurtissima cum a fost, vizita dnei Condoleezza Rice (care, orice s-ar zice, e mult mai simpatica decat Madeleine Albright...) a implinit in fine visul bunicilor, parintilor si chiar si al nostru: baze americane pe teritoriul Romaniei, adica, mac
Asa scurtissima cum a fost, vizita dnei Condoleezza Rice (care, orice s-ar zice, e mult mai simpatica decat Madeleine Albright...) a implinit in fine visul bunicilor, parintilor si chiar si al nostru: baze americane pe teritoriul Romaniei, adica, macar pentru o vreme, o garantie pentru descurajarea oricarui atac indreptat impotriva plaiurilor mioritice. Din partea cui, din ce directie, stim noi prea bine. Coincidenta face insa ca taman in aceste zile sobrul si prestigiosul canal "National Geographic", ce nu poate fi banuit de nici un parti-pris, sa difuzeze un zguduitor documentar: "Katrina, un dezastru nenatural". Imediat, pornind chiar de la titlu, te-ntrebi: pai daca dezastrul provocat de un uragan nu e natural, atunci ce e? E provocat de extraterestri? Dupa doua ore de vizionare, ne lamurim: e un dezastru provocat de actuala administratie americana. Ochii nostri uimiti inregistreaza nu numai imaginile cosmaresti ale unui New-Orleans scufundat sub ape, cu oameni facand semne disperate de pe acoperisuri, cu mii de morti plutind umflati pe strazile inundate, cu marele stadion de fotbal american transformat zile intregi intr-un insalubru loc de refugiu, ci si revoltatoarele balbe ale autoritatilor, cearta interminabila intre primarul orasului si guvernatoarea Louisianei, dezertarile politistilor de la datorie si, peste toate, incredibila nepasare a presedintelui George W. Bush, care nu catadicseste sa-si paraseasca resedinta de vacanta din Texas pentru a vedea ce se-ntampla decat dupa aproape o saptamana (!!!). Vorba exasperata a unei sinistrate (citez din memorie): "Bush, iesi dracului din casa si treci la treaba!"
Asa ca incepi sa ai dubii: daca administratia actuala a fost luata pe nepregatite de atentatele de la 11 septembrie, daca, dupa cum se vede, si-a impotmolit trupele in Irak, daca, in pofida tuturor avertismentelor, s-a lasat inecata de valurile Katrinei, atunci cum va gestiona o - Doamne fereste! - posibila agresiune impotriva Romaniei? Sper sa nu fie o intrebare retorica, macar dupa ce mandatul lui Bush jr. si-al echipei lui se va fi incheiat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.