Procurorii anticoruptie din Bacau au audiat zeci de preoti ai Episcopiei Romanului si Husilor, in cadrul unei anchete declansata dupa ce impotriva personalului administrativ de la Centrul Eparhial au fost facute acuzatii de coruptie. Potrivit consili
Procurorii anticoruptie din Bacau au audiat zeci de preoti ai Episcopiei Romanului si Husilor, in cadrul unei anchete declansata dupa ce impotriva personalului administrativ de la Centrul Eparhial au fost facute acuzatii de coruptie. Potrivit consilierului administrativ bisericesc al Episcopiei, preotul Mitru Viorel, citat de Mediafax, personalul Centrului Eparhial din cadrul Episcopiei a fost acuzat, printr-o sesizare facuta la Departamentul National Anticoruptie - Bacau despre faptul ca unele numiri, hirotoniri sau transferuri ale preotilor pe diferite posturi au fost facute numai dupa acestia ar fi dat mita "cinci sau sapte mii de euro". Consilierul a afirmat ca procurorii au declansat ancheta "in urma cu trei sau patru luni", un numar foarte mare de preoti fiind "anchetati la modul cel mai aspru". (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.