Cei doi fosti membri ai formatiei Beatles care mai sunt in viata si vaduvele celorlalti doi castiga si acum, la 25 de ani de la moartea lui Lennon, sute de mii de dolari de pe urma vanzarilor realizate de casa de discuri Apple Corps Ltd, relateaza Me
Cei doi fosti membri ai formatiei Beatles care mai sunt in viata si vaduvele celorlalti doi castiga si acum, la 25 de ani de la moartea lui Lennon, sute de mii de dolari de pe urma vanzarilor realizate de casa de discuri Apple Corps Ltd, relateaza Mediafax. Potrivit cifrelor publicate de cotidianul Daily Telegraph, Apple Corps, care administreaza catalogul Beatles, a dat, in 2005, circa 1,85 milioane de euro actionarilor beneficiari. Acesti beneficiari sunt Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono, vaduva lui John Lennon si Olivia Harrison, vaduva lui George Harrison.
Acestia au primit aproximativ 2,35 milioane de euro in 2004 si aproximativ 1,73 milioane de euro in 2003. Apple Corps Ltd. a fost creata in anul 1968 de Beatles si detine astazi drepturile de reproducere muzicala asupra catalogului grupului, sub forma de CD-uri, DVD-uri sau casete video. Casa de discuri este detinuta in Marea Britanie de Parlophone Records, o ramura a EMI Music, si in Statele Unite de Capitol Records, de asemenea o ramura a EMI. Sute de fani l-au comemorat joi pe John Lennon la New York si in intreaga lume. Starul a fost ucis in urma cu 25 de ani, la 8 decembrie 1980 de un fan dezaxat, in Manhattan. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.