Contractul de privatizare a uzinei Tractorul cu firma indiana Mahindra&Mahindra va fi semnat cel mai probabil pe 19 decembrie, au declarat, ieri, pentru Mediafax, surse oficiale. "Singura problema ar mai fi cu sindicatele din uzina, dar se pare c
Contractul de privatizare a uzinei Tractorul cu firma indiana Mahindra&Mahindra va fi semnat cel mai probabil pe 19 decembrie, au declarat, ieri, pentru Mediafax, surse oficiale. "Singura problema ar mai fi cu sindicatele din uzina, dar se pare ca lucrurile sunt pe punctul de a se rezolva. Desi era programata initial pentru luna ianuarie a anului viitor, semnarea contractului se va realiza in cursul acestei luni, cel mai probabil pe 19 decembrie", au precizat sursele citate. Potrivit acestora, uzina Tractorul ar putea beneficia si de o scutire de la plata datoriilor acumulate de-a lungul anilor, dar este necesara aprobarea organismelor europene din domeniul concurentei.
Ministrul de stat Gheorghe Pogea a anuntat recent ca Tractorul va trebui sa parcurga un program amplu de restructurare, indiferent de rezultatele procesului de privatizare, numarul maxim de angajati propusi pentru disponibilizare ridicandu-se la 1455 de salariati, dintr-un total de 3255 salariati. Aceasta este a doua incercare de privatizare a societatii din Brasov, dupa ce acordul incheiat in 2003 cu firma italiana Landini nu a fost finalizat, investitorul hotarand sa nu mai preia uzina. Actionarul principal este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, cu 80,17% din actiuni, urmata de SIF Transilvania - 17,15%, persoane fizice - 2,29% si alti actionari - 0,37%. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.