Salon de Decorativa
In aceasta dupa-amiaza, la orele 18.30, in Pivnitele Cantacuzine de la Muzeul National Cotroceni va fi inaugurata a opta editie a Salonului National de Arta Decorativa. Expozitia reuneste 76 de artisti plastici din zo
Salon de Decorativa
In aceasta dupa-amiaza, la orele 18.30, in Pivnitele Cantacuzine de la Muzeul National Cotroceni va fi inaugurata a opta editie a Salonului National de Arta Decorativa. Expozitia reuneste 76 de artisti plastici din zona artelor decorative: textila, ceramica, sticla si metal si care provin din filialele Uniunii Artistilor Plastici din Bucuresti, Cluj, Buzau, Braila, Iasi, Targu Jiu, Valcea, Dorohoi si Pitesti. Traditia salonului, instalata inca de la deschiderea muzeului a fost intrerupta in 1997 si reluata acum din dorinta de a "evidentia evolutia artei romanesti contemporane si, in acelasi timp, potentialul creator al artistilor din Romania". (L.D.)
Memorie resuscitata
Editura Paralele 45 lanseaza azi, la orele 17.00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane, volumul de memorii "Memoria resuscitata" de Nicolae Radu.
Au fost invitati sa vorbeasca la lansare: Adrian Majuru, George Stanca si Lucian Pricop. (L.I.)
Frida in alegorii
Proiectul "Frida Kahlo - alegorii contemporane", lansat ieri la Caminul Artei din Bucuresti, reuneste sapte artisti: Gabi Matei (pictura), Dorel Mihaila (film), Clara Margineanu, Gabriela Panaite, Andra Rotaru, Gelu Negrea (literatura) si Constantin Grajdian (muzica). Centenarul pictoritei mexicane este marcat in intreaga lume. (L.D.)
Azi, la "Enescu"
Melomanii vor putea audia azi, la Bucuresti, in cadrul Festivalului si Concursului International "George Enescu", de la orele 19.00, la Ateneu, in seria "Creatia muzicala romaneasca contemporana", Orchestra Filarmonicii "Moldova" din Iasi, dirijata de Michael Halasz. Solist: violonistul Gabriel Croitoru, intr-un program cu piese de Vieru, Glodeanu, Capoianu si Olah. La Iasi, este programat Cvartetul Voces care-l are ca invitat pe Jean Claude Vanden Eynden, intr-un program Brahms, Munteanu, Sostakovici. In privinta concurentilor intrati in etapa a doua a competitiei de pian, biroul de presa anunta ca acestia sunt: Nadezda Pisareva, Andrei Licaret, Tomohiro Hatta, Sorin Creciun, Mana Tokuno, Christopher Falzone, Evgeny Cherepanov, Maxim Podkurkov, Cesare Castagnoli, Eduard Kunz. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.