PSD vrea sa puna bazele unor centre nationale de pregatire a cadrelor, amintind de modelul Stefan Gheorghiu. Conducerea partidului, reunita ieri la Pitesti, a discutat cu baronii locali ai partidului cateva proiecte de pregatire a militantului PSD pe
PSD vrea sa puna bazele unor centre nationale de pregatire a cadrelor, amintind de modelul Stefan Gheorghiu. Conducerea partidului, reunita ieri la Pitesti, a discutat cu baronii locali ai partidului cateva proiecte de pregatire a militantului PSD pentru activitatea politica viitoare, a pus bazele unei echipe de reactie rapida, care va semnala problemele din tara si a infiintat o comisie pentru analizarea statutului formatiunii social-democrate. "Am decis sa cream la nivelul PSD, in Bucuresti si in cele sapte regiuni de dezvoltare, centre de pregatire de cadre. Este nevoie ca militantul PSD sa primeasca o pregatire politica minima, care ii va folosi in activitatea viitoare de partid. Vor fi module de pregatire scurte, pentru generatia batrana, iar pentru cei tineri vor avea loc cursuri de doua -trei luni", a detaliat, ieri, presedintele Mircea Geoana maretul plan pesedist. El a spus ca in aceste scoli de pregatire de cadre vor tine lectii de viata politica si isi vor impartasi din experienta unii dintre liderii partidului. "Vom avea profesori si dintre liderii partidului, din strainatate si profesori pe care ii vom chema pentru a prezenta tehnici moderne", a explicat Geoana. El a mai spus ca unul dintre programele viitoare ale PSD va viza o pregatire accelerata a generatiei de lideri politici pentru administratia locala si structurile de decizie.
"Antrenamente de talere aruncate in sant"
"Am numit acest program Generatia 2010. Am dat ordin sa scoatem la iveala resursa talentata din partid", a comentat presedintele social-democrat. Intrebat cum comenteaza reactia venita din partea tinerilor partidului vizavi de reformarea PSD, Geoana a dat un raspuns lapidar: "Cred ca tinerii sunt nerabdatori si vor sa vada ca lucrurile se schimba. Daca un tanar ma critica, inseamna ca s-a nascut batran", a spus Geoana. In semn de solidaritate cu presedintele PSD, Adrian Nastase a recunoscut ca si el este atactat de generatia tanara, sustinand ca "unii participa la antrenamente de talere aruncate in sant" si ca "lucrurile trebuie luate cu sportivitate". Pesedistii s-au concentrat si asupra mesajului viitor al partidului, hotarand sa fie mai directi, mai critici si mai activi vizavi de politica actualei guvernari. De altfel, PSD a demonstrat, cu ocazia reuniunii de la Pitesti, ca nu s-a debarasat de vechile obiceiuri, cand trata presa cu dispret si aroganta. Ziaristii nu au avut deloc contact cu primarii si baronii locali ai partidului si au fost tinuti cat mai departe de motelul unde au fost cazati acestia. Unul dintre subiectele dezbatute intens la intalnirea de la Pitesti a fost limitarea pe cat posibil a informatiilor din discutiile interne de partid catre ziaristi. Aceasta in conditiile in care Geoana vorbeste despre modernizare, transparenta si o comunicare cat mai buna cu media si, implicit, cu opinia publica.
Revizuirea Statutului
Paridul condus de Geoana va mai avea si o comisie pentru analiza propunerilor de revizuire a Statutului partidului, care va fi coordonata de senatorul Doru Ioan Taracila. Potrivit liderului pesedistilor bucuresteni, Dan Ioan Popescu, prezent si el la reuniunea de la Pitesti, aceasta comisie trebuie sa identifice partile "stufoase" sau "rigide" din actualul Statut si sa remedieze neajunsurile acestuia pentru ca formatiunea social-democrata sa fie mai eficienta. Popescu spune ca alegerea actualei conduceri centrale a PSD pe o perioada de patru ani este o problema care trebuie sa fie dezbatuta in Consiliul National al din ianuarie 2006. Liderul Organizatiei Bucuresti a subliniat ca actuala conducere centrala a PSD a fost desemnata in baza Congresului din luna aprilie, pe o perioada de doi ani, in timp ce conducerile organizatiilor pana la nivelul conducerii centrale au fost alese in baza vechiului statut, pe o perioada de patru ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.