Colindatori din tara si din strainatate vor participa, la sfarsitul acestei saptamani, la Sfantu Gheorghe, la cea de-a XV-a editie a Festivalului de colinde si obiceiuri de iarna. Sambata si duminica, covasnenii vor putea asculta o mare varietate de
Colindatori din tara si din strainatate vor participa, la sfarsitul acestei saptamani, la Sfantu Gheorghe, la cea de-a XV-a editie a Festivalului de colinde si obiceiuri de iarna. Sambata si duminica, covasnenii vor putea asculta o mare varietate de colinde, cantece, urari si obiceiuri traditionale de Craciun si Anul Nou. Vor fi prezente formatii folclorice, coruri, grupuri de colindatori din tara, din Republica Moldova si Ucraina, dar si formatii folclorice din judetele Brasov, Iasi, Bacau si Harghita, precum si coruri, grupuri de colindatori si uratori din Covasna.
La a XV-a editie a Festivalului de colinde, organizatorii doresc sa marcheze si cei 15 ani de existenta a Fundatiei Culturale "Mihai Viteazul".
Festivalul va incepe cu un Te Deum la Catedrala Ortodoxa, urmat de o parada a portului popular, colinde si urari din partea cetelor de colindatori. Vor fi colindate si institutiile publice si unitatile economice, iar sambata seara va avea loc spectacolul de gala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.