Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) negociaza 56 de proiecte de investitii straine directe in valoare totala de 2,4 miliarde de euro, transmite Mediafax. Cele mai multe dintre acestea sunt in domeniul componentelor auto, telecomunicatiilo
Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) negociaza 56 de proiecte de investitii straine directe in valoare totala de 2,4 miliarde de euro, transmite Mediafax. Cele mai multe dintre acestea sunt in domeniul componentelor auto, telecomunicatiilor, materialelor de constructii, prelucrarea lemnului si prelucrarea produselor agricole.
Potrivit datelor ARIS, investitiile directe cu impact semnificativ in economie (a caror valoare depaseste un milion de dolari) au atins, in primele 11 luni ale acestui an, circa 1,5 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta o crestere cu 36% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. In perioada ianuarie-noiembrie 2004, valoarea investitiilor cu impact semnificativ a fost de 1,1 miliarde de dolari. "Toate statisticile arata o evolutie pozitiva a investitiilor straine atrase de Romania. Acest lucru ne indreptateste sa ne mentinem prognoza pentru sfarsitul anului, de 3,2-3,8 miliarde de euro investitii straine directe", a declarat, ieri, Ana Maria Cristina, presedintele ARIS, cu prilejul semnarii unui protocol de colaborare cu prefectura judetului Calarasi. Ea a apreciat ca, probabil, cifra reala va fi mai mare, avand in vedere ca Institutul National de Statistica si Banca Nationala a Romaniei vor elabora un studiu care va inventaria investitiile straine directe luand in considerare profitul reinvestit, investitiile realizate cu bani proveniti din imprumuturi de la firma mama, dar si alte intrari de capital. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.