Republica separatista transnistreana organizeaza, maine, alegeri legislative, scrutinul nefiind recunoscut de Chisinau si comunitatea internationala, transmite Mediafax. Comitetul Electoral Central al regiunii separatiste a anuntat ca in cursa s-au i
Republica separatista transnistreana organizeaza, maine, alegeri legislative, scrutinul nefiind recunoscut de Chisinau si comunitatea internationala, transmite Mediafax. Comitetul Electoral Central al regiunii separatiste a anuntat ca in cursa s-au inscris 179 de candidati, care vor concura pentru cele 43 de locuri din Sovietul Suprem de la Tiraspol. Potrivit Olvia Press, alegerile vor fi monitorizate de observatori straini - reprezentanti ai regiunilor separatiste Abhazia si Osetia de Sud, precum si membri ai organiziatiei internationale pentru alegerile din Comunitatea Statelor Independente, CIS-EMO. Desi a anuntat ca nu va recunoaste acest scrutin, Republica Moldova va trimite, in calitate de observatori, reprezentanti ai organizatiei neguvernamentale "Pentru alegeri corecte si legale", mai pecizeaza Olvia Press. Autoritatile de la Tiraspol nu au precizat daca alegerile vor fi monitorizate de observatori din Rusia si Ucraina, asa cum s-a intamplat in cazul precedentelor scrutine. De asemenea, seful misiunii OSCE in Republica Moldova a declarat, ieri, ca organizatia nu va trimite observatori. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.