Vreme de trei zile, secretarul general al FIBA-Europe, italo-canadianul Nar Zanolin (foto dreapta), s-a aflat in Romania pentru a inspecta personal salile de sport din Sibiu si Timisoara, prezentate de FR Baschet ca posibile locatii pentru organizare
Vreme de trei zile, secretarul general al FIBA-Europe, italo-canadianul Nar Zanolin (foto dreapta), s-a aflat in Romania pentru a inspecta personal salile de sport din Sibiu si Timisoara, prezentate de FR Baschet ca posibile locatii pentru organizarea meciurilor din divizia secunda a Campionatului European rezervat juniorilor de pana la 18 ani. Dupa ce a reusit sa atraga, in premiera pentru baschetul romanesc, organizarea unei competitii continentale majore, presedintele FRB, Carmen Tocala, ne-a dezvaluit si faptul ca doreste sa obtina "bonusul" FIBA-Europe. "In cazul in care organizarea Euro 2006 va fi apreciata pozitiv, sper sa primim din partea forului european un bonus de 60.000 de euro, desi stiu ca nu ne vom bucura de toti banii. Si asta, pentru ca, in acest moment, federatia noastra a acumulat amenzi din partea FIBA-Europe de aproximativ 33.000 de euro, din cauza neprezentarii unor echipe romanesti in cupele europene, in ultimii trei ani. E adevarat, amenzile nu ne apartin, dar noi trebuie sa platim oalele sparte in fata FIBA-Europe, iar ulterior ne vom judeca in tara cu restantierii. Asa ca, din eventualul bonus se vor scadea amenzile si doar restul banilor vor ajunge la FRB", a declarat Carmen Tocala, care l-a insotit pe Nar Zanolin in inspectiile de la Sibiu si Timisoara. Referindu-se la salile care ar putea gazdui Euro 2006, presedintele FRB a mentionat ca pentru o competitie la care participa 20 de reprezentative nationale sunt necesare mai multe arene, fapt care complica serios planurile forului de specialitate. "Inspectia salilor din tara facuta de secretarul general al FIBA-Europe, Nar Zanolin, s-a incheiat la Timisoara. Oficial, vom primi un raspuns din partea forului international in urmatoarele zece zile, cand mai mult ca sigur va sosi in Romania si presedintele FIBA-Europe, grecul Vasilakopoulos, care va fi prezent la turneul international de juniori de la Rm. Valcea", a spus Tocala, precizand, totodata, ca la Sibiu sunt necesare investitii masive la cea de-a doua sala de joc propusa de FRB, cea a liceului Brukenthal. "De asemenea, si la Timisoara este nevoie de reparatii serioase la ambele sali propuse de noi. Costurile estimative sunt de 400.000 de RON, acesti bani adaugandu-se la suma de 700.000 de RON, necesara pentru organizarea Campionatelor Europene anul viitor. Sunt convinsa ca vom avea sprijin guvernamental pentru ca organizarea sa fie perfecta", a concluzionat presedintele FRB. Reamintim ca Romania a primit dreptul de organizare al Euro 2006 "under 18", intrecere programata sa se dispute in perioada 28 iulie - 8 august 2006, dupa ce a luat fata unor contracandidate cu potential economic mult mai mare, precum Finlanda, Portugalia si Cipru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.