Explicatiile oferite, miercuri, de secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, in problema zborurilor secrete ale CIA au dus la "destinderea atmosferei" in care s-a desfasurat reuniunea ministrilor de Externe ai statelor membre NATO de la Bruxelle
Explicatiile oferite, miercuri, de secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, in problema zborurilor secrete ale CIA au dus la "destinderea atmosferei" in care s-a desfasurat reuniunea ministrilor de Externe ai statelor membre NATO de la Bruxelles, a declarat, ieri, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, citat de Mediafax. "A fost o discutie fructuoasa, care cred ca a dus la destinderea atmosferei", a declarat Jaap de Hoop Scheffer. Ministrii s-au declarat, ieri, "satisfacuti", de explicatiile furnizate de Rice, aflata la Bruxelles inca de miercuri, in ultima etapa a turneului ei european. "Toti s-au declarat multumiti de explicatiile care au fost date" de Rice, a declarat seful diplomatiei belgiene, Karel De Gucht, subliniind ca nu s-au spus "lucruri noi" cu adevarat in timpul reuniunii de miercuri."Discutiile au permis selectarea mai eficienta a informatiilor pe aceasta tema", a spus De Gucht. Potrivit ministrului de Externe belgian, secretarul de Stat nu a intrat in detaliile operatiunilor CIA. "Nu trebuia sa ne asteptam la acest lucru", a adaugat De Gucht, precizand, totusi, ca Rice a oferit asigurari omologilor sai ca SUA au de respectat trei principii: dreptul international, suveranitatea statelor partenere si faptul ca autoritatile nu au permis torturarea presupusilor islamisti. Condoleezza Rice a declarat, miercuri, la Kiev, ca SUA nu autorizeaza nici tortura, nici tratamentele degradante atat pe teritoriul sau, cat si in strainatate. Secretarul de Stat american a profitat de intrevederea avuta cu presedintele ucrainean Viktor Iuscenko pentru a exprima preocuparea Washingtonului fata de un proiect de lege initiat de Moscova vizand limitarea activitatii organizatiilor non-guvernamentale in Rusia, in contextul unei situatii diametral opuse in Ucraina. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.