Florin Prunea si-a luat ieri in primire postul de director al Departamentului de Relatii Internationale din FRF, pe care l-a castigat in urma cu doua saptamani, dupa ce Mircea Sandu a fost reales ca sef al fotbalului romanesc. Prunea s-a alaturat noi
Florin Prunea si-a luat ieri in primire postul de director al Departamentului de Relatii Internationale din FRF, pe care l-a castigat in urma cu doua saptamani, dupa ce Mircea Sandu a fost reales ca sef al fotbalului romanesc. Prunea s-a alaturat noii echipe de la federatie, care il are ca director general pe Ionut Lupescu si pe Daniel Prodan in functia de director al echipei nationale. Cei doi si-au intrat in paine de ceva timp, iar Prodan a confirmat deja participarea la un seminar impotriva rasismului care va avea loc pe 31 ianuarie la Barcelona. Fostul portar s-a prezentat atat de tarziu la noul post pentru ca a dorit sa termine turul de campionat alaturi de FC National, la care a fost legitimat pana miercuri seara, cand a fost rezerva la meciul de cupa cu Otelul Galati. "Este o zi normala, dar si deosebita in acelasi timp. M-am obisnuit destul de repede, mai ales ca am discutat inainte si cu Mircea Sandu. Am dat cateva telefoane la cluburi discutand probleme curente, legate de FIFA si de UEFA. Am primit de la Comisia de Disciplina a FIFA si de la Uniunea Europeana unele documente cu referire la dialogurile sociale si la cele intre federatie si sindicatele jucatorilor si antrenorilor", a explicat Prunea cum a decurs prima sa zi de munca la Casa Fotbalului. Prunea si-a exprimat parerea de rau dupa retragerea din activitatea competitionala si a declarat ca nu este adeptul meciurilor de retragere. "Imi pare rau ca m-am despartit de FC National, o echipa ce are conducatori tineri, curati si jucatori de care s-a spus ca sunt mercenari si refuzati, dar ei formeaza o echipa de caracter. Am fost aseara la banchet si am vorbit cu ei. Va spun eu ca FC National este clubul viitorului. Nu sunt adeptul meciurilor de retragere. Vor judeca suporterii si presa ce am realizat eu in fotbal. Daca vreun club va dori sa-mi organizeze un meci de retragere, mi-ar face mare placere, dar nu tin neaparat", a precizat Prunea.
Belodedici: "Intai vorbesc cu FRF si apoi cu Timisoara"
Ieri a revenit in tara si Miodrag Belodedici, un alt fost mare fotbalist pe care Lupescu il vrea in echipa sa de la federatie. Cu o experienta bogata la centrul de copii si juniori al Valenciei, Belo a primit oferta de a conduce sectorul juvenil "tricolor", incepand de la echipa nationala de tineret si pana la ultima grupa de juniori. Totodata, o functie similara i-a fost propusa si de catre "Poli" Timisoara. "Mie mi s-a oferit o functie la FRF si am venit sa discut sa vad despre ce este vorba. Nu am primit nici o oferta din partea lui Hagi, nici nu am discutat cu el. Oferta mi-a facut-o clubul din Timisoara, dar aceasta a venit dupa propunerea de la FRF. Voi discuta cu federatia, iar Timisoara este pe planul doi. Daca nu ma inteleg cu federatia, vorbesc si cu cei din Banat", a spus Belodedici ieri, la sosirea din Spania. "Mai intai voi asculta ce mi se ofera, iar apoi voi putea pune eu conditii", a mai afirmat Belodedici. Cel mai titrat jucator roman din istorie a evitat sa comenteze rezultatul alegerilor pentru sefia FRF, desi in campania electorala a sustinut ca este nevoie de o schimbare. "Eu vin de afara, nu pot sa spun decat ce am auzit despre alegeri: ca unii erau contra, altii pentru. Eu sunt cam neutru", a comentat Belodedici, care urma sa aiba aseara o prima intrevedere cu Lupescu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.