Viitorul proprietar al Bancii Comerciale Romane (BCR) va fi anuntat pe 21 decembrie, textul contractului urmand sa fie aprobat de Guvern printr-un proiect de lege care va fi inaintat Parlamentului, a anuntat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu,
Viitorul proprietar al Bancii Comerciale Romane (BCR) va fi anuntat pe 21 decembrie, textul contractului urmand sa fie aprobat de Guvern printr-un proiect de lege care va fi inaintat Parlamentului, a anuntat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu, la solicitarea Mediafax. Imediat dupa semnare, contractul de privatizare va fi prezentat public. Erste Bank (Austria) si Millennium bcp (Portugalia) au fost selectate pentru ultima etapa a procesului de privatizare a BCR si invitate sa inceapa negocieri finale pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al bancii. Castigator va fi desemnat ofertantul care avanseaza cel mai bun pret pentru pachetul de 61,88% din capitalul social al bancii. Potrivit Mediafax, analistii citati in presa centrala au apreciat ca este foarte probabil ca ofertele celor doi finalisti la privatizarea BCR sa depaseasca 3,7 miliarde euro.Celelalte banci care au depus oferte pentru preluarea BCR au fost Dexia, BNP Paribas, Deutsche Bank, Banca Nationala a Greciei si Banca Intesa. BCR este cea mai mare societate financiara din Romania, cu active de aproximativ 9 miliarde de euro. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.