Folosirea in exces a Paracetamolului, un foarte popular analgezic, conduce in mai mult de jumatate din cazuri la insuficiente hepatice acute, a descoperit un grup de cercetatori de la universitatea americana din Dallas, condus de profesorul William L
Folosirea in exces a Paracetamolului, un foarte popular analgezic, conduce in mai mult de jumatate din cazuri la insuficiente hepatice acute, a descoperit un grup de cercetatori de la universitatea americana din Dallas, condus de profesorul William Lee. Paracetamolul, care poate fi obtinut, in general, fara reteta, se afla, conform studiului, la baza starilor patologice a aproximativ o treime din cei 662 de pacientii sub observatie, mentioneaza revista germana Focus, citata de Rompres. Bolnavii monitorizati luasera cel putin 20 de pastile de Paracetamol sau alte analgezice care au la baza aceeasi substanta, zilnic, in timp ce doza permisa este de 8 tablete pe zi. Cercetatorii au observat pe parcursul timpului ca majoritatea celor care au inghitit supradoze au supravietuit (8 procente dintre acestia datorita unor transplante hepatice), dar 27 la suta au decedat in urma supraconsumului de Paracetamol. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.