Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, a alergat, ieri, pe strazile Romei cu flacara olimpica a JO de iarna din 2006. "Pentru mine a fost prima oara si m-am simtit la fel de mandru ca acum 20 de ani, cand am fost primul
Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, a alergat, ieri, pe strazile Romei cu flacara olimpica a JO de iarna din 2006. "Pentru mine a fost prima oara si m-am simtit la fel de mandru ca acum 20 de ani, cand am fost primul roman care a jucat in selectionata de rugby Barbarians. A fost ceva unic", a spus Morariu, care a purtat torta de o greutate de 2,8 kg pe o distanta de aproximativ 400 de metri. "Am alergat pe Via Marconi, din Roma, iar torta am preluat-o de la o studenta romana, care-si castigase acest drept printr-o tombola", a mai spus oficialul COSR, adaugand ca a avut parte de un instructaj special inainte de a intra pe traseu. "Cu doua ore inainte am fost instruiti cu totii. Cel mai important a fost sa invatam corect cum sa lucram cu flacara tortei, care functioneaza cu gaz. Ni s-a aratat cum s-o tinem, la distanta de corp, ca sa nu atingem uniformele de fas speciale care ni s-au dat", a explicat Morariu, impresionat de eveniment. Conform programului anuntat de CIO, astazi, celebra canotoare Elisabeta Lipa va purta si ea flacara olimpica, urmand sa alerge pe strazile Cetatii Eterne alaturi de alte personalitati marcante ale sportului mondial. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.