Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a acordat ieri jucatorilor de la Dinamo premiul "Promovarea diversitatii in sport", in urma gestului fotbalistilor de a se vopsi pe fata la unul din antrenamentele echipei, in semn de solidaritate cu
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a acordat ieri jucatorilor de la Dinamo premiul "Promovarea diversitatii in sport", in urma gestului fotbalistilor de a se vopsi pe fata la unul din antrenamentele echipei, in semn de solidaritate cu Daouda. "Am vrut sa le dam o palma celor care s-au manifestat in acest fel fata de colegul nostru", a declarat capitanul lui Dinamo, Fl. Petre, dupa ce i-a fost inmanata o cupa si o diploma din partea CNCD. "Mariko a mai patit asa ceva la alta echipa, dar la noi, la Dinamo, un astfel de comportament nu trebuia sa se intample. Noi am fost alaturi de el, am protestat impotriva rasismului, pentru ca nu ar trebui ca cineva sa-si bata joc de un om, nu numai pe stadioane, ci peste tot", a precizat Petre. Mariko Daouda, prezent la eveniment, le-a multumit colegilor sai pentru gest si a dezvaluit ca se gandise chiar sa paraseasca Romania. "A fost un gest impotriva rasismului si vreau sa le multumesc tuturor colegilor mei, antrenorilor si conducerii. Comportamentul suporterilor ma afectase profund si chiar ma gandeam sa plec din Romania", a declarat Daouda. Suporterii lui Dinamo au fost in cantonamentul echipei pentru a protesta, dupa infrangerea suferita in etapa a 14-a cu FC National, scor 0-2. Tinta principala a suporterilor a fost ivorianul Mariko Daouda, in directia caruia au aruncat cu o banana. In semn de solidaritate cu Daouda, jucatorii dinamovisti au aparut la o sedinta de pregatire vopsiti pe fata. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.