PRM este singurul partid care a inregistrat, in acest an, o tendinta constant crescatoare in intentiile de vot ale populatiei, in timp ce Alianta PNL-PD a pierdut, semnificativ, procente, iar PSD nu s-a putut desparti de bariera lui 30%. Concluzia es
PRM este singurul partid care a inregistrat, in acest an, o tendinta constant crescatoare in intentiile de vot ale populatiei, in timp ce Alianta PNL-PD a pierdut, semnificativ, procente, iar PSD nu s-a putut desparti de bariera lui 30%. Concluzia este desprinsa dintr-un tabel privind dinamica optiunilor electorale ale populatiei in sondajele CURS, din martie 2005 pana in noiembrie 2005. Conform datelor de sondaj, partidul lui Vadim Tudor si-a dublat, in perioada mentionata, "capitalul" intentiilor de vot, ajungand de la 8% la 16%. In cazul Aliantei DA. tendinta este descrescatoare, principala forta la guvernare pierzand, in intervalul martie-noiembrie, sase procente. Cel mai recent sondaj realizat de CURS, in perioada 26 noiembrie - 1 decembrie 2005, indica pe primul loc Alianta (42%), urmata de PSD (28%), PRM (16%), UDMR (5%), PUR (3%), PNTCD (2%), PNG (2%), PIN (1%). Cercetarea, reprezentativa la nivel national, a fost efectuata pe un esantion de 1230 de persoane, iar marja maxima de eroare este de +/-2,8% .
Basescu - 50%
La capitolul "incredere in personalitati politice", cele mai bune note le-au luat Traian Basescu si Mona Musca, toti ceilalti nominalizati avand parte de mai multe aprecieri negative decat pozitive . In noiembrie, jumatate din cei chestionati sustin ca au incredere in seful statului.
Ovidiu BANCHES


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.