Documentele de autorizare pentru transportul de masa lemnoasa vor fi emise de inspectoratele silvice judetene, si nu de Imprimeria Nationala, ca pana acum, a decis Guvernul in sedinta de ieri, considerand ca aceasta masura va combate mai eficient act
Documentele de autorizare pentru transportul de masa lemnoasa vor fi emise de inspectoratele silvice judetene, si nu de Imprimeria Nationala, ca pana acum, a decis Guvernul in sedinta de ieri, considerand ca aceasta masura va combate mai eficient actiunile de contrabanda. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, decizia a fost adoptata la propunerea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, deoarece s-a constatat ca documentele emise de Imprimeria Nationala erau falsificate foarte usor. Masura va fi aplicata incepand cu luna decembrie a acestui an, imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Executivului, inclusiv pentru transporturile de brazi de Craciun. Conform sursei citate, ministrul Agriculturii a anuntat, in sedinta Cabinetului, ca au fost organizate deja actiuni de control privind modul de comercializare a brazilor de Craciun in piete, pentru combaterea taierilor ilegale de paduri. (C.S.)
Tarcuri speciale in piete
Administratiile Pietelor din cele sase sectoare ale Capitalei au stabilit in aceasta perioada spatiile speciale pentru comercializarea brazilor de Craciun. Locatiile au fost amenajate pe platourile mari ale pietelor agroalimentare. Daca surprind vanzarea brazilor in alte locuri decat cele speciale, inspectorii vor confisca, fara rezerve, marfa - sustin edilii. Primaria Sectorului 2 a stabilit, pana in prezent, ca zona de vanzare a brazilor, platoul betonat din Piata Obor, cunoscut deja de catre cumparatori ca punct de desfacere pentru legumele si fructele de toamna. In perioada urmatoare, administratia locala va fixa si alte zone pentru aceasta activitate. Primaria sectorului 6 a amenajat spatii de vanzare a brazilor in Pietele Drumul Taberei, Gorjului si Chilia Veche, unde numarul cumparatorilor este mai mare in perioada sarbatorilor. De asemenea, vanzarea brazilor va fi permisa si in spatiul amenajat recent pe platforma Pietei Crangasi, asemanator pietelor de gros. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.