Compania indiana GHCL a achizitionat 65% din pachetul de actiuni al producatorului roman de soda calcinata Bega Upsom Ocna Mures, din judetul Alba, pentru 19,5 milioane de dolari (circa 16,5 milioane de euro). Potrivit unui comunicat de presa al firm
Compania indiana GHCL a achizitionat 65% din pachetul de actiuni al producatorului roman de soda calcinata Bega Upsom Ocna Mures, din judetul Alba, pentru 19,5 milioane de dolari (circa 16,5 milioane de euro). Potrivit unui comunicat de presa al firmei indiene, GHCL va cumpara restul de 35% din actiuni prin oferta publica, asa cum cer reglementarile in vigoare pe piata romaneasca. Prin achizitionarea fabricii din Romania, compania indiana are in vedere consolidarea pe piata europeana si, de asemenea, pozitionarea pe primul loc pe piata mondiala a industriei de soda. Bega Upsom face parte din grupul de firme Bega, controlat de fratii Marius si Emil Cristescu, care mai detin si Uzinele Sodice Govora. Un alt pachet important de actiuni Bega Upsom este in portofoliul Romgaz, care controleaza 30% din actiuni, fiind in acelasi timp unul dintre principalii furnizori ai companiei Bega Upsom.
GHCL are o capacitate anuala de productie de soda de 600.000 de tone metrice in India. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.