Un subofiter de la Unitatea Militara 01969 de la Luna, de langa Campia Turzii, si-a impuscat, in noaptea de marti spre miercuri, sotia si socrii, dupa care a incercat sa se sinucida, toti cei patru raniti fiind transportati la spital in urma incident
Un subofiter de la Unitatea Militara 01969 de la Luna, de langa Campia Turzii, si-a impuscat, in noaptea de marti spre miercuri, sotia si socrii, dupa care a incercat sa se sinucida, toti cei patru raniti fiind transportati la spital in urma incidentului. Plutonierul major Cristian Catalin Istrate, care era ajutor de ofiter de serviciu, a plecat din post, fara aprobarea unitatii, in jurul orei 00.00, luand cu el pistolul din dotare. Conform Biroului de presa al MApN, acesta a mers la domiciliul socrilor sai, in comuna clujeana Viisoara, unde se afla si sotia sa. In urma unei altercatii cu socrii si sotia, plutonierul i-a impuscat pe cei trei cu pistolul Carpati din dotare, dupa care a incercat sa se sinucida. Conform unor surse din Parchetul Militar Cluj, plutonierul ar fi tras peste zece gloante in sotia sa, un glont in socrul sau si trei in soacra sa. Dupa ce i-a impuscat pe cei trei, barbatul a incercat sa se sinucida tragandu-si un glont in inima, insa glontul nu i-a atins organul vital.
Cele patru victime au fost transportate de urgenta la Spitalul Municipal din Campia Turzii. De acolo socrul subofiterului a fost trimis la Spitalul din Turda, iar celelalte persoane la Unitatea de Primire Urgente din Cluj-Napoca. In cea mai grava stare este sotia subofiterului, medicii fiind rezervati in privinta evolutiei starii ei de sanatate.
Conform MApN, plutonierul major Istrate are 39 de ani si indeplinea functia de sef de depozit. Procurori de la Parchetul Militar Cluj au inceput o ancheta in acest caz. Potrivit primelor cercetari, se pare ca incidentul ar fi pornit de la faptul ca sotia subofiterului ar fi intentat divort in urma cu o luna. (D.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.