Coregraful Cosmin Manolescu, a carui candidatura a fost recent acceptata de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pentru ocuparea directoratului Centrului National al Dansului (CND), a solicitat miercuri, intr-o conferinta de presa, anularea concursu
Coregraful Cosmin Manolescu, a carui candidatura a fost recent acceptata de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pentru ocuparea directoratului Centrului National al Dansului (CND), a solicitat miercuri, intr-o conferinta de presa, anularea concursului prevazut pentru 12 decembrie.
Cosmin Manolescu se alatura astfel coregrafului Mihai Mihalcea, care a solicitat, marti, acelasi lucru. In caz contrar, atat Mihalcea, cat si Manolescu au anuntat ca isi vor retrage candidaturile, intrucat concursul a fost organizat "in mod abuziv" si fara respectarea legii.
Cei doi si scenografa Ana Maria Munteanu ar trebui sa isi dispute directoratul CNDB la concursul reprogramat pentru 12 decembrie, dupa ce MCC a anulat prima sesiune a concursului din data de 7 noiembrie, invocand neconcordante intre regulamentul de functionare al CND si cel de organizare a concursului. Atunci isi depusesera dosarele doar Mihalcea si Manolescu. Marti, mai multi coregrafi si dansatori independenti l-au acuzat pe ministrul Culturii Adrian Iorgulescu de "abuz" in organizarea concursului si de faptul ca o favorizeaza pe Ana Maria Munteanu.
Cosmin Manolescu a precizat ca, in cazul in care MCC va continua organizarea concursului cu un singur candidat, in persoana Anei-Maria Munteanu, "lupta" va continua in Justitie si pe plan international. Intre strategiile vizate de coregrafii si dansatorii independenti pentru "sanctionarea" actiunilor MCC, Manolescu a enumerat: memorii adresate premierului, actiunea in Justitie, greva foamei, pichetarea Ministerului Culturii etc. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.