RomTelecom va incepe sa investeasca in dezvoltarea retelei Next Generation Network (NGN) dupa ce va exista un cadru de reglementare care sa permita companiei recuperarea fondurilor, a declarat, ieri, directorul general al operatorului de telefonie fi
RomTelecom va incepe sa investeasca in dezvoltarea retelei Next Generation Network (NGN) dupa ce va exista un cadru de reglementare care sa permita companiei recuperarea fondurilor, a declarat, ieri, directorul general al operatorului de telefonie fixa, James Hubley, transmite Mediafax. "Marti, 6 decembrie, in Consiliul de Administratie al RomTelecom s-a discutat subiectul NGN si s-a reconfirmat faptul ca deocamdata nu se va face investitia in aceasta retea. In schimb, RomTelecom a semnat cu Ericsson si Alcatel contracte cadru pentru achizitionarea de diferite echipamente de telecomunicatii necesare modernizarii retelei, fara a angaja insa compania pentru o anumita suma sau anumite cantitati de echipamente", a adaugat Hubley. El a mai spus ca semnarea contractelor nu inseamna, in mod automat, si efectuarea investitiilor in reteaua NGN pe care compania o avea planificata. Prin NGN, operatorul va furniza, pe acelasi fir de cupru, servicii de comunicatii triple play (voce, transmisii de date de mare viteza si programe TV). Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a anuntat, ieri, ca Alcatel, Ericsson si RomTelecom vor semna contractele privind furnizarea echipamentelor pentru introducerea retelei NGN, valoarea proiectului depasind 450 milioane euro in urmatorii trei ani.
Decizia RomTelecom de a amana investitiile in realizarea retelei NGN este efectul reducerii de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a tarifelor de interconectare la reteaua sa a operatorilor alternativi, in doua etape, la 1 ianuarie 2006 si la 1 ianuarie 2007. Presedintele ANRC, Dan Georgescu, a explicat, la data respectiva, ca aceasta tarifare a avut la baza fundamentarea pe costurile RomTelecom pentru investitiile in dezvoltarea retelei si conditiile actuale de pe piata. In luna noiembrie, RomTelecom a contestat in instanta decizia ANRC de a impune reducerea tarifelor de interconectare la reteaua sa a operatorilor alterna-tivi. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.