Asociatiile de proprietari care inregistreaza restante la plata facturilor de termoficare sunt pasuite, pana pe 5 ianuarie 2006, de conducerea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), care a decis sa nu le intrerupa furnizarea energ
Asociatiile de proprietari care inregistreaza restante la plata facturilor de termoficare sunt pasuite, pana pe 5 ianuarie 2006, de conducerea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), care a decis sa nu le intrerupa furnizarea energiei termice. Virgil Ramba, directorul interimar al RADET, se declara multumit de incasarile regiei produse dupa actiunea de debransare din luna noiembrie a.c. "Incercam sa-i mobilizam pe cei care, realmente, pot plati. Initial, am oprit alimentarea ca sa putem genera o actiune de masa, apoi am reluat-o, propunandu-le datornicilor sa-si esaloneze plata facturilor. Am constatat ca s-au platit o serie din datorii si s-au angajat alte serii de datorii", ne-a explicat Ramba, precizand ca, dupa aceasta prima operatiune, procentul de incasare a facturilor RADET a depasit nivelul de 80%.
Asa cum a anuntat la mijlocul lunii noiembrie, conducerea regiei intentioneaza sa angajeze firme de avocatura specializate in domeniul executarii silite rapide a datoriilor, astfel incat sa poata ajuta asociatiile de locatari care au probleme cu gestionarea datoriilor. Potrivit directorului RADET, foarte multi dintre rau-platnici isi pot plati factura la intretinere, dar pur si simplu nu vor sa faca acest lucru. Directorul Ramba spera ca, de teama avocatilor regiei, si chiar in urma actiunii acestora, procentul de incasare sa ajunga, in luna ianuarie, la peste 95%.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.