In paginile ziarului nostru am mai vorbit despre Universitatea libera a d-lui profesor N. Iorga. Marele nostru istoric si carturar, este un infocat adept al invatamantului liber, cu totul independent de rigorile regulamentului scolar, continua opera
In paginile ziarului nostru am mai vorbit despre Universitatea libera a d-lui profesor N. Iorga. Marele nostru istoric si carturar, este un infocat adept al invatamantului liber, cu totul independent de rigorile regulamentului scolar, continua opera uriasa de culturalizare a maselor prin functionarea Universitatii populare de la Valenii de Munte.
Cursurile acestei Universitati functioneaza pe timp de vara, timp de doua luni de zile, in care timp, pe langa cursurile zilnice in care se preda probleme din diferitele ramuri ale stiintei, se organizeaza si manifestatii artistice si culturale. Am aflat de la d-sa ca intentioneaza sa extinda aceste cursuri si pe timpul iernii. Numarul profesorilor se va mari de la 112 la 150, in care se cuprind profesori universitari, ofiteri superiori, oameni de specialitate din diferite domenii ale culturii si stiintei, scriitori, artisti de frunte ai scenei noastre. Tot in cadrul Universitatii libere al distinsului nostru om politic si carturar de renume, vor fi organizate expozitii de pictura si sculptura.
ZIUA, 8 decembrie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.