Rusia isi va retrage militarii si munitiile stocate la Cobasna numai dupa identificarea unei solutii de rezolvare a crizei transnistrene, a declarat, marti, ambasadorul rus in Republica Moldova, Nikolai Reabov, citat de Mediafax. Procesul de evacuare
Rusia isi va retrage militarii si munitiile stocate la Cobasna numai dupa identificarea unei solutii de rezolvare a crizei transnistrene, a declarat, marti, ambasadorul rus in Republica Moldova, Nikolai Reabov, citat de Mediafax. Procesul de evacuare a arsenalului militar a fost suspendat din cauza ca Transnistria se opune retragerii armamentului si a militarilor rusi, a precizat diplomatul rus, subliniind ca, "daca una dintre parti se opune, noi nu putem sa nu tinem cont de asta". "Federatia Rusa isi respecta angajamentele asumate in 1999 la Istanbul", a afirmat Reabov, adaugand ca "pana in 2003, Rusia a retras tot armamentul, cu exceptia a 20.000 de tone de munitii". "In Transnistria nu mai exista nici un tanc, nici un avion, nici un elicopter", a precizat diplomatul rus, afirmand ca in regiunea separatista au mai ramas circa 1300 de militari, majoritatea inrolati in fortele de mentinere a pacii, care vor fi inlocuite, asa cum cere Chisinaul, de forte internationale, numai dupa rezolvarea conflictului. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.