Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va aloca, pana la jumatatea acestei luni, 265 de containere de locuit pentru familiile ale caror case nu au fost inca reconstruite in urma inundatiilor din acest an. Potrivit ministrului
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va aloca, pana la jumatatea acestei luni, 265 de containere de locuit pentru familiile ale caror case nu au fost inca reconstruite in urma inundatiilor din acest an. Potrivit ministrului delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Lazlo Borbely, Crucea Rosie a livrat deja 120 de module familiale (dintr-un total de 141 de unitati) in judetele Arges, Bacau si Vrancea. Guvernul a alocat, recent, suma de 7 milioane de lei pentru achizitia, prin licitatie publica, a 400 de containere pentru locuit destinate familiilor ale caror case nu au fost inca refacute. Termenul limita pentru cumpararea containerelor a fost fixat pe 8 decembrie. Inundatiile din ultimul an au distrus sau avariat infrastructura si sute de case din judetele Timis, Harghita, Bacau, Vrancea, Galati, Olt si Teleorman. Fondurile alocate de autoritati pentru refacerea caselor au ajuns la 42 de milioane de euro. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.