Dupa Germania si Romania, seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, a incheiat, ieri, cea de-a treia etapa a turneului sau european: Ucraina. Secretarul de Stat al SUA a ajuns, ieri dimineata, la Kiev, avand inscrise in agenda vizitei discutii p
Dupa Germania si Romania, seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, a incheiat, ieri, cea de-a treia etapa a turneului sau european: Ucraina. Secretarul de Stat al SUA a ajuns, ieri dimineata, la Kiev, avand inscrise in agenda vizitei discutii pe tema reformelor politice implementate dupa "Revolutia Portocalie", transmite BBC. Rice a fost primita de presedintele Viktor Iuscenko, a avut o intrevedere cu premierul ucrainean, Iuri Ehanurov, a purtat convorbiri cu ministrul de Externe, Boris Tarasiuk, si a participat la o sesiune de comunicari alaturi de studenti ai Universitatii din Kiev. In cadrul convorbirilor au mai fost abordate probleme referitoare la dorinta Ucrainei de a adera la UE si NATO si de a obtine recunoasterea de catre SUA a statutului de economie de piata. Prin accederea lui Iuscenko la putere, dupa Revolutia Portocalie, relatiile dintre Kiev si Washington, foarte reci in timpul fostului presedinte Leonid Kucima, s-au normalizat. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.