Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei si-a asigurat calificarea in grupele semifinale ale celei de-a XVII-a editii a Campionatului Mondial din Rusia, dupa ce a dispus, ieri dupa-amiaza, si de selectionata Ucrainei, medaliata cu bronz olimpic
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei si-a asigurat calificarea in grupele semifinale ale celei de-a XVII-a editii a Campionatului Mondial din Rusia, dupa ce a dispus, ieri dupa-amiaza, si de selectionata Ucrainei, medaliata cu bronz olimpic la Atena, cu scorul de 30-27 (17-10), la capatul unei intalniri de cosmar, in care tricolorele au tremurat serios, desi au condus la un moment dat si la o diferenta de opt goluri. Dornice sa urce in faza superioara a competitiei gazduite in aceste zile de salile din St. Petersburg cu o zestre de puncte cat mai mare, tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au debutat in forta si s-au instalat rapid la carma jocului, realizand un adevarat recital handbalistic in prima repriza, la care au contribuit din plin Lecuseanu (2 goluri), Gogarla (foto) (10 goluri), Luca (8 goluri), Galca (5 goluri), Maier-Farcau (3 goluri) si portarul Luminita Hutupan. De altfel, la pauza, Romania conducea cu incredibilul scor de 17-10 si nimeni nu mai credea ca victoria tricolora mai poate fi pusa sub semnul intrebarii. Din pacate, insa, la putin timp de la reluarea partidei, adversarele noastre din spatiul ex-sovietic speculeaza prompt relaxarea prematura a romancelor si, sprijinite serios de arbitrajul favorabil al brigazii din Ungaria, reusesc sa reduca amenintator diferenta de pe tabela: 20-18 in minutul 40, 22-21 in minutul 47. Haosul se instaleaza inexplicabil in echipa noastra, care rateaza copilareste din situatii favorabile si insista prea mult pe faze individuale, permitand Ucrainei sa egaleze in minutul 52, 25-25, pentru ca, patru minute mai tarziu, aceasta sa preia conducerea: 27-26! Din acest moment, iese la rampa interul echipei maghiare din Gyor, Simona Gogarla, si ia meciul pe cont propriu, aducand din nou linistea pe banca tehnica romana, fiind sustinuta foarte bine in demersurile sale ofensive de "cerberul" Luminita Hutupan, care a reusit in defensiva sa baricadeze din nou poarta noastra. Cu nervii intinsi la maxim din cauza deciziilor aberante ale arbitrilor, dar si de prestatia oscilanta a tricolorelor, antrenorul Gheorghe Tadici a gasit resursele necesare pentru a se bucura impreuna cu elevele sale de calificarea in grupele semifinale. "Important este ca ne mentinem in grafic cu aceasta victorie. Mai avem doua meciuri importante, pe care trebuie sa le tratam cu maximum de seriozitate, si apoi vom vedea ce va mai fi", a spus Tadici la finalul intalnirii.
In urma celui de-al treilea succes consecutiv din runda inaugurala a Mondialelor, Romania se mentine in fotoliul de lider al grupei D, cu punctaj maxim, si va incerca sa beneficieze cat mai mult de ziua de pauza de azi, pentru a-si reface fortele pentru ultimele doua intalniri, de vineri si sambata, cand va evolua impotriva Frantei si Macedoniei, doua dintre gruparile favorite la calificarea in faza superioara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.