Avocatul american Ed Masry, mentorul lui Erin Brockovich al carei rol a fost interpretat pe marele ecran de Julia Roberts, a decedat la varsta de 73 de ani, au anuntat, marti, reprezentantii primariei din orasul Thousand Oaks. Masry a decedat luni, i
Avocatul american Ed Masry, mentorul lui Erin Brockovich al carei rol a fost interpretat pe marele ecran de Julia Roberts, a decedat la varsta de 73 de ani, au anuntat, marti, reprezentantii primariei din orasul Thousand Oaks. Masry a decedat luni, in urma unei crize diabetice. "Consiliul municipal prezinta sincere condoleante familiei Masry in acest moment dificil", a declarat primarul din Thousand Oaks, Claudia Bill-de la Pena. Brockovich si Masry s-au angajat intr-o lupta judiciara in anul 1996 impotriva unei intreprinderi ale carei deseuri otraveau apa dintr-o localitate din regiune, provocand boli grave in randurile locuitorilor acesteia. Intreprinderea a fost condamnata sa plateasca daune materiale in valoare de 333 de milioane de dolari locuitorilor zonei poluate. Povestea acestei lupte juridice a fost transpusa pe marele ecran. Filmul "Erin Brockovich" i-a adus actritei Julia Roberts un premiu Oscar la categoria "cea mai buna actrita", in anul 2001. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.