Ieri dupa-amiaza, Biroul de presa al MCC a difuzat comunicatul care urmeaza. De asemenea, dansatorul si coregraful Cosmin Manolescu a anuntat ca astazi, miercuri 7 decembrie, isi va prezenta la Institutul Francez din Bucuresti propria pozitie fata
Ieri dupa-amiaza, Biroul de presa al MCC a difuzat comunicatul care urmeaza. De asemenea, dansatorul si coregraful Cosmin Manolescu a anuntat ca astazi, miercuri 7 decembrie, isi va prezenta la Institutul Francez din Bucuresti propria pozitie fata de modul in care au decurs lucrurile in legatura cu concursul pentru ocuparea functiei de director al CND. (D.C.)
Referitor la luarile de pozitie aparute in ultima vreme pe tema concursului pentru ocuparea postului de director al Centrului National al Dansului, Ministerul Culturii si Cultelor se vede nevoit sa revina cu precizari:
1. Ministerul Culturii si Cultelor este institutia abilitata prin lege sa realizeze si sa aduca eventuale imbunatatiri la Regulamentul de functionare a unei institutii precum Centrul National al Dansului sau la conditiile de concurs pentru ocuparea postului de director al acestuia.
2. Speculatiile si comentariile vehiculate in presa, vadit denaturate, apartin unor persoane direct interesate. Ele nu fac altceva decat sa induca presa si opinia publica in eroare in legatura cu obiectivitatea si corectitudinea de care da dovada MCC vizavi de concursul mentionat.
3. Concursul se va desfasura in data de 12 decembrie 2005. Au fost retinute in conditiile respectarii normelor legale in vigoare dosarele de concurs a 3 candidati: Cosmin Manolescu, Mihai Mihalcea si Ana Maria Munteanu.
4. Tocmai pentru a elimina orice suspiciuni referitoare la buna desfasurare a concursului, Ministerul Culturii si Cultelor a solicitat urmatoarelor institutii sa faca nominalizari in vederea constituirii Comisiei de Concurs: Opera Nationala Bucuresti, Televiziunea Romana, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" si Uniunea Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.