Codul de Procedura Fiscala (CPF) va fi modificat, pana la jumatatea anului 2006, una dintre schimbari vizand extinderea raspunderii solidare si la debitorii nedeclarati insolvabili, pentru care veniturile si bunurile urmaribile reprezinta jumatate di
Codul de Procedura Fiscala (CPF) va fi modificat, pana la jumatatea anului 2006, una dintre schimbari vizand extinderea raspunderii solidare si la debitorii nedeclarati insolvabili, pentru care veniturile si bunurile urmaribile reprezinta jumatate din capitalul social, a declarat, ieri, la Sinaia, Daniel Chitoiu, vicepresedinte la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), citat de Mediafax. In varianta actuala a CPF, poate fi initiata aceasta procedura doar dupa declansarea insolventei debitorilor. O alta modificare se refera la prelungirea termenului pentru intelegerile de plata in cazul agentilor economici care au dificultati financiare temporare, de la sase luni la un an, astfel incat la finele anului fiscal acestia sa-si poata achita toate obligatiile bugetare. "Prin noua varianta a Codului de Procedura Fiscala se incearca imbunatatirea relatiei cu agentii economici, avand ca efect cresterea gradului de conformare voluntara si reducerea evaziunii fiscale. Vor fi incluse si modificari de ordin organizatoric, precum si o simplificare a procedurilor de executare silita, pentru reducerea termenului de finalizare", a afirmat reprezentanul ANAF. Oficialul ANAF a fost prezent la Seminarul National de Fiscalitate, organizat de grupul de editura si consultanta in Afaceri Rentrop &Straton. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.