Toate pensiunile inscrise in Asociatia Nationala pentru Turism Rural, Economic si Cultural (ANTREC) vor fi obligate sa respecte de anul viitor noi criterii de clasificare in privinta dotarilor, a serviciilor de cazare, a mediului inconjurator, a cali
Toate pensiunile inscrise in Asociatia Nationala pentru Turism Rural, Economic si Cultural (ANTREC) vor fi obligate sa respecte de anul viitor noi criterii de clasificare in privinta dotarilor, a serviciilor de cazare, a mediului inconjurator, a calificarii personalului si a sigurantei clientului. "Raspunzand acestor criterii suplimentare, pensiunile vor pune mai mult accent pe calitate, traditie si pe informarea turistilor", a declarat presedintele ANTREC, Maria Stoian. Ea a precizat ca pensiunile vor fi obligate sa respecte in proportie de minimum 75% fiecare din criteriile mentionate, iar in caz contrar acestea vor fi excluse din asociatie. "Din cele 3500 de pensiuni, vor ramane 2500, dar va creste in schimb numarul turistilor si mizam pe avansul numarului de turisti straini", a precizat Stoian. Noile criterii de clasificare a pensiunilor rurale au fost adoptate in acest an de Federatia Europeana de Turism Rural (EUROGITES) si corespund cerintelor pietei internationale. In conformitate cu aceste criterii, pensiunile ANTREC vor oferi un grad crescut de confort, iar cladirile vor respecta obligatoriu stilul local. "Nu va mai exista nici o pensiune in asociatia noastra care sa fie amplasata de exemplu in Delta si sa aiba specific montan", a subliniat Stoian. Totodata, pensiunile vor fi obligate sa afiseze tarifele practicate si sa puna la dispozitia vizitatorilor mape cu informatii despre zona, iar in functie de specificul regiunii sa promoveze activitati traditionale. Noile criterii nu afecteaza sistemul traditional de clasificare bazat pe margarete, ci se refera strict la politica de marketing, au mai precizat reprezentantii ANTREC. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.