Deputatul PD Mircea Stanescu (foto) a cerut ieri presedintilor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) si Consiliului Concurentei sa demareze investigatii privind monopolul detinut de cei doi operatori de televiziune prin cablu si
Deputatul PD Mircea Stanescu (foto) a cerut ieri presedintilor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) si Consiliului Concurentei sa demareze investigatii privind monopolul detinut de cei doi operatori de televiziune prin cablu si Internet - Astral si RCS&RDS - apreciind ca serviciile oferite sunt de slaba calitate. Intr-o declaratie politica rostita ieri, in plenul Camerei Deputatilor, Mircea Stanescu a afirmat ca aceste servicii nu se ridica la nivelul prezentat in ofertele publicitare, fiind departe de standardele europene si a adaugat ca operatorii profita de lipsa de concurenta, avand in vedere ca domina in proportie de 99% piata de Internet prin cablu. Stanescu a explicat ca cele doua firme "si-au impartit teritoriile", iar orice client nemultumit de serviciile platite nu are posibilitatea de a opta pentru o alta firma. Deputatul a cerut ANRC si Consiliului Concurentei sa raporteze cauzele existentei acestor servicii tip monopol, modalitatile prin care monopolul poate fi inlaturat si prin care operatorii pot fi trasi la raspundere pentru "proasta calitate a serviciilor furnizate". (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.