Cel de-al treilea bebelus internat in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, cu suspiciune de rujeola, a murit, ieri dupa-amiaza, in Sectia terapie intensiva a spitalului. Seful Directiei Judetene de Sanatate Publica Constanta, dr. Ma
Cel de-al treilea bebelus internat in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, cu suspiciune de rujeola, a murit, ieri dupa-amiaza, in Sectia terapie intensiva a spitalului. Seful Directiei Judetene de Sanatate Publica Constanta, dr. Marius Enescu, a declarat ca fetita de sase luni, din Mangalia, avea multiple afectiuni, existand si suspiciunea de rujeola. El a precizat ca astazi va fi facuta necropsia bebelusului si vor fi prelevate probe care vor fi trimise la Institutul Cantacuzino pentru confirmare virusologica.
Spitalele din Constanta au intrat in carantina din cauza epidemiei de rujeola si a faptului ca in acest judet s-au inregistrat cele mai grave forme ale bolii.
DSP Constanta a decis, in urma epidemiei curente de rujeola, mai ales la copiii a caror varsta este mai mica de un an, deplasarea zilnica a unui specialist infectionist in sectiile de pediatrie ale spitalelor si a unui medic de Terapie Intensiva la Spitalul de Boli Infectioase Constanta. De asemenea, sunt continuate vaccinarile la copiii cu risc de imbolnavire.La sfarsitul saptamanii trecute, la Constanta, doi bebelusi bolnavi de rujeola, in varsta de 6, respectiv 9 luni, au murit la Spitalul Judetean de Urgenta.
Ieri, MS a anuntat ca, in cazul copilului, in varsta de 6 luni, decedat in judetul Constanta, probele de laborator nu au confirmat diagnosticul de rujeola. "Din datele transmise MS de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzinoi, din Bucuresti, reiese ca, doar pentru 6 dintre decesele puse pe seama epidemiei de rujeola diagnosticul este confirmat serologici, precizeaza MS.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.