Sindicalistii de la metrou au anuntat ca vor organiza maine un mars de protest, de la Ministerul Transporturilor pana la sediul Guvernului, anuntand astfel declansarea unui nou conflict de munca, de aceasta data pentru ca grila de salarizare sa preva
Sindicalistii de la metrou au anuntat ca vor organiza maine un mars de protest, de la Ministerul Transporturilor pana la sediul Guvernului, anuntand astfel declansarea unui nou conflict de munca, de aceasta data pentru ca grila de salarizare sa prevada un salariu minim de 150 de euro. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Radoi, a anuntat ca in perioada Sarbatorilor, bucurestenii ar putea circula din nou doar cu transportul in comun de suprafata, intrucat salariatii Metrorex ar putea declansa a doua greva. "Am solicitat sa se aplice prevederile contractului colectiv de munca la nivel de ramura, asa cum prevede legea, pentru ca nu mai avem contract colectiv de munca la nivel de unitate. Am facut demersurile necesare sa se aplice salariul minim pe grila de salarizare a metroului, asa cum prevede legea - in momentul in care nu mai ai contract la nivel de unitate, urmatorul care se aplica este cel pe ramura - un salariu minim de 150 de euro, prevazut in CCM la nivelul ramurii transporturi", a declarat Radoi.
Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre a declarat ieri ca nu detine informatii privind declansarea unui nou conflict de munca la metroul bucurestean. "Pe mine nu m-a anuntat nimeni", a spus ministrul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.