Oamenii de afaceri prezenti la un seminar de fiscalitate au acuzat lipsa de pregatire a personalului fiscal, lipsurile legislative, lipsa de reactie a autoritatilor in elaborarea de raspunsuri atunci cand acestea sunt solicitate, precum si faptul ca
Oamenii de afaceri prezenti la un seminar de fiscalitate au acuzat lipsa de pregatire a personalului fiscal, lipsurile legislative, lipsa de reactie a autoritatilor in elaborarea de raspunsuri atunci cand acestea sunt solicitate, precum si faptul ca de multe ori legea este interpretata diferit de autoritati locale din zone diferite. Potrivit Rompres, intreprinzatorii au aratat ca personalul care se ocupa de marii contribuabili este, in acest moment, insuficient, iar toate operatiunile cu administatia financiara se fac cu intarziere si se creeaza astfel noi probleme. In acest context, vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu, a anuntat ca, din 2006, vor exista la nivelul judetelor structuri fiscale pentru contribuabilii mijlocii, respectivi agentii economici cu cifre de afaceri cuprinse intre 20 si 50 de milioane de lei. In prezent, exista structuri pentru marii contribuabili, numarul agentilor economici arondati acestor structuri fiind in jur de 1500. Pe de alta parte, oficialul Fiscului a anuntat ca, tot de anul viitor, Fiscul va avea o baza de date centralizata pentru a evita problemele care se nasc din intarzierile peste termenele legale la restituiri.
Dialogul dintre agentii economici si oficialii ANAF a avut loc cu prilejul Seminarului National de Fiscalitate organizat, la Sinaia, de Grupul de editura si consultanta in afaceri Rentrop&Straton. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.