Un dispozitiv artizanal, care parea a fi o bomba cu ceas, a fost descoperit, in urma cu doua zile, in biroul Baroului de avocati din sediul Tribunalului Valcea. In jurul orelor 18.10, politistii valceni au fost informati de jandarmii care asigura paz
Un dispozitiv artizanal, care parea a fi o bomba cu ceas, a fost descoperit, in urma cu doua zile, in biroul Baroului de avocati din sediul Tribunalului Valcea. In jurul orelor 18.10, politistii valceni au fost informati de jandarmii care asigura paza Tribunalului ca, pe o masa din biroul Baroului de avocati a fost gasita o punga din plastic in care se afla un dispozitiv posibil exploziv.
La fata locului s-au deplasat imediat echipe de la Politie, Serviciul Roman de Informatii (SRI), Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta si jandarmi. Pirotehnicienii au constatat ca in punga era un dispozitiv artizanal, un ceas de masa alimentat cu baterie, in stare de functionare.
Acesta era prevazut cu doua fire electrice care erau introduse intr-un calup asemanator chitului, in greutate de aproximativ jumatate de kilogram. Dispozitivul a fost ridicat de pirotehnicieni si au fost incepute cercetarile pentru stabilirea gradului de pericol pe care il reprezenta obiectul. Cateva ore mai tarziu, dupa analizarea dispozitivului de catre pirotehnisti, s-a stabilit ca acesta era, de fapt, inofensiv, in locul materialului exploziv fiind folosit chit auto.
O femeie, principalul suspect
Potrivit Inspectoratului de Politie Valcea, citat de Mediafax, cel care a alertat jandarmii a fost un avocat. Acesta a anuntat ca are pe birou o punga de plastic de culoare neagra, cu un continut suspect, ce i-a fost inmanat in jurul orelor 16.00 de catre o doamna in varsta de aproximativ 55-60 ani, de inaltime medie, blonda si modest imbracata. Jandarmul a evacuat persoanele care erau in cladire si a raportat evenimentul la Dispeceratul Inspectoratului Judetean al Jandarmeriei Valcea. Dispecerul a dispus trimiterea in zona a echipei de interventie a unitatii si a instiintat despre eveniment Sectia locala a SRI, Politia si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. In actiune au fost angrenati de asemenea peste 20 de jandarmi. Cercetarile continua pentru stabilirea identitatii femeii care a dat coletul avocatului, precum si a altor persoane care ar putea da indicii despre acest incident. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.