Halterofilii Adrian Jigau (foto) si Marioara Munteanu au urcat in clasamentele finale ale Europenelor de la Sofia, disputate in aprilie 2005, dupa ce turcul Halil Mutlu si bielorusa Anastasia Novikava, campioni europeni, au fost suspendati pentru dop
Halterofilii Adrian Jigau (foto) si Marioara Munteanu au urcat in clasamentele finale ale Europenelor de la Sofia, disputate in aprilie 2005, dupa ce turcul Halil Mutlu si bielorusa Anastasia Novikava, campioni europeni, au fost suspendati pentru dopaj si li s-au retras medaliile. "Am primit o instiintare oficiala din partea federatiei internationale in care ne sunt aduse la cunostinta noile clasamente de la Europene, dupa descalificarea sportivilor depistati pozitiv. Marioara Munteanu are acum doua medalii de aur si una de argint, iar Jigau una de aur si doua de argint", a afirmat presedintele FRH, Nicu Vlad, care a adaugat ca sportivii romani isi vor primi medaliile cel mai probabil la editia continentala de anul viitor. De asemenea, recompensele financiare pe care Jigau si Munteanu le-au primit deja de la ANS pentru performantele din Bulgaria vor fi suplimentate, dupa ce medaliile celor doi au devenit mai stralucitoare. Astfel, conform legislatiei in vigoare, Munteanu va primi de la ANS un "bonus" de 15.000 RON, iar Jigau 5000 RON. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.