Parlamentul a incalcat principiul constitutional al separatiei si echilibrului puterilor in stat, afirma Curtea Constitutionala in motivarea deciziei privind neconstitutionalitatea Legii de reglementare a situatiei juridice a unor bunuri care au apar
Parlamentul a incalcat principiul constitutional al separatiei si echilibrului puterilor in stat, afirma Curtea Constitutionala in motivarea deciziei privind neconstitutionalitatea Legii de reglementare a situatiei juridice a unor bunuri care au apartinut Regelui Mihai I, trimisa conducerii Camerei. In motivarea deciziei sale, Curtea constata ca, totodata, Legea contravine si principiului constitutional al egalitatii intre cetateni, avand, in consecinta, un caracter discriminatoriu. Totodata, in cadrul notei se arata ca, in conditiile in care petentul (Regele Mihai I - n. red.) declansase procedura de drept comun pentru restituirea bunurilor care ii apartinusera, se puteau preveni procesele care ar fi putut urma pe calea unor tranzactii intre petent si Ministerul Finantelor Publice. Potrivit Curtii, de aceasta tranzactie urma sa se ia act printr-o hotarare adoptata de Guvern, in cadrul competentei sale de administrare a proprietatii statului. Legea urmeaza a fi retrasa de la promulgare. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.