Companiile, institutiile publice si proprietarii de marci iregistrate pot rezerva, incepand din 7 decembrie, domenii internet cu extensia ".eu". Perioada dedicata rezervarii domeniilor se va incheia peste doua luni. Din 2 ianuarie 2006, vor putea fi
Companiile, institutiile publice si proprietarii de marci iregistrate pot rezerva, incepand din 7 decembrie, domenii internet cu extensia ".eu". Perioada dedicata rezervarii domeniilor se va incheia peste doua luni. Din 2 ianuarie 2006, vor putea fi inregistrate si numele de familie, iar din 7 aprilie 2006 incepe inregistrarea generala, alocarea domeniilor urmand sa aiba loc conform principiului primul venit, primul servit.
Domeniul ".eu" va fi administrat de EURid, o organizatie nonprofit europeana, care va vinde domeniile prin intermediul a 750 de distribuitori autorizati. O data cu aceasta lansare, Comisia Europeana va avea posibilitatea de a defini si implementa politici publice pentru a combate probleme precum inregistrarea abuziva si speculativa a numelor de domenii, proprietatea intelectuala, conceptele privind limba si pozitia geografica.
"Domeniul <<.eu>> nu va inlocui domeniile nationale existente, ci le va completa oferind utilizatorilor alternativa unei identitati europene pe internet pentru site-uri si adrese de email. Problema identitatii continua sa fie una de actualitate, indiferent de spatiul in care ea apare", a declarat ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.