"Negocierile cu Depeche Mode au inceput inca din primavara acestui an, insa nu am putut confirma oficial data concertului de la Bucuresti pana cand trupa nu si-a definitivat cel de-al treilea segment al turneului pe care intentioneaza sa-l faca in va
"Negocierile cu Depeche Mode au inceput inca din primavara acestui an, insa nu am putut confirma oficial data concertului de la Bucuresti pana cand trupa nu si-a definitivat cel de-al treilea segment al turneului pe care intentioneaza sa-l faca in vara anului 2006. Ne bucuram extraordinar ca vom reusi sa-i aducem in Romania, stiind cat de mult isi doreste publicul roman sa-i asculte live", declara Laura Coroianu, director fondator al Emag!c Entertainment SRL (filiala a unei companii olandeze omonime), organizatorul concertului din 23 iunie 2006, de pe stadionul "Lia Manoliu" din Bucuresti. Show-ul va face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al grupului, "Playing the Angel". Sub titlul "Touring the Angel", seria de concerte a debutat in Statele Unite si se va incheia in august 2006, strabatand peste 25 de tari si 18 state americane. Potrivit site-ului oficial al trupei, www.depechemode.com, biletele pentru concertul de la Bucuresti vor fi puse in vanzare incepand cu 1 ianuarie 2006.
Printre artistii care au mai concertat in Romania datorita Emag!c Entertainment SRL se numara Joe Cocker, Ricky Martin si Pink.
Dupa ce si-au inceput cariera ca parte a noii miscari romantice din Marea Britanie, Depeche Mode a devenit in scurt timp trupa electro-pop de referinta a anilor '80. Una dintre primele formatii care si-a afirmat identitatea muzicala folosind sintetizatoarele, ea s-au lansat cu melodii antrenante dance-pop si, in timp, si-a dezvoltat un sunet mai complex si dramatic care a impins-o pe culmile succesului, devenind una dintre cele mai bune trupe de muzica alternativa din lume.
Radacinile Depeche Mode dateaza din 1976, cand claparii Vince Clarke si Andrew Fletcher infiintau trupa "No Romance in China". Aceasta s-a destramat destul de repede si in '79 Clarke alcatuia un nou grup, "French Look", alaturi de chitaristul/claparul Martin Gore. Lor li s-a adaugat si Fletcher, iar grupul a fost rebotezat "Composition of Sound". Un an mai tarziu, formula a devenit completa cu David Gahan ca solist vocal, iar in 1981 si-au schimbat definitiv numele in Depeche Mode; au renuntat la toate instrumentele in afara de sintetizatoare si au inceput sa lucreze la un sound techno. Dupa ce si-a construit un public devotat prin cluburile londoneze, Depeche Mode a debutat cu "Photographic", o piesa inclusa pe compilatia "Some Bizzare Album". Imediat a semnat un contract cu Mute Records (casa la care au ramas pana in ziua de azi) prin care si-au lansat albumul de debut in 1981. Al treilea single, "Just Can't Get Enough" a ajuns in Top Ten in Marea Britanie, propulsand astfel si albumul "Speak and Spell". Dupa o serie de succese, compozitorul Clarke i-a parasit pentru a forma "Yazoo" impreuna cu solista Alison Moyet. Depeche a adoptat compozitiile lui Martin Gore, iar reusitele nu s-au lasat asteptate. "Some Great Reward", album aparut in 1984, a reprezentat afirmarea artistica si succesul comercial. Gore a adus in fata publicului intrebari legate de religie ("Blasphemous Roumors") si manipularea psihosexuala ("Master and Servant"). Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), "Violator" (1990) - care contine hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" si "Personal Jesus". La inceputul anilor '90, L.P.-ul "Songs of Faith and Devotion" intra in topuri direct pe locul intai. Dupa o pauza de patru ani si diverse neintelegeri si probleme, in 1997, Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", din care fac parte hituri ca "Barrel of a Gun" si "It's No Good". Cel mai recent album al lor este "Playing the Angel" (2005) si contine single-ul "Precious". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.