Creantele comerciale reprezentand maximum 20% din valoarea totala de incasat, mai vechi de un an, ar putea fi tranzactionate la Bursa Romana de Marfuri, incepand cu 1 februarie 2006, transmite Mediafax. "Proiectul cu privire la tranzactionarea creant
Creantele comerciale reprezentand maximum 20% din valoarea totala de incasat, mai vechi de un an, ar putea fi tranzactionate la Bursa Romana de Marfuri, incepand cu 1 februarie 2006, transmite Mediafax. "Proiectul cu privire la tranzactionarea creantelor comerciale este finalizat si vine in completarea Legii burselor de marfuri. Am dorit sa il publicam si sa il supunem dezbaterii dupa finalizarea Codului Fiscal", a anuntat, ieri, la Sinaia, in cadrul Seminarului National de Fiscalitate, secretarul de stat in cadrul Ministerului Finantelor, Catalin Doica. Potrivit reprezentantului Finantelor, operatiunea de listare de la 1 februarie 2006 depinde si de Bursa Romana de Marfuri, care trebuie sa implementeze proceduri si un nou sistem electronic. "Se vor tranzactiona in prima faza numai creantele comerciale, nu si cele bugetare, acestea urmand sa fie listate dupa perfectionarea sistemului de administrare. Initial, creantele vor fi listate la Bursa Romana de Marfuri, urmand ca ulterior sa poata fi transferate pe orice piata organizata ca bursa de marfuri. Se doreste o monitorizare atenta a acestor operatiuni", a precizat Doica. El a adaugat ca listarea la Bursa va duce la deblocarea pietei creantelor. "Conform Codului Civil si Comercial, si in prezent se pot face cesiuni de creante, dar, o data ce va exista o lege referitoare la aceste creante, comisioanele vor fi mai mici. Speram ca piata se va dinamiza, astfel incat sa poata fi listate maximum 50% sau chiar 100% din volumul creantelor neincasate. Procedura de listare pe Bursa este controlabila si transparenta", a mai spus Doica. Seminarul National de Fiscalitate este organizat anual de Grupul de Editura si Consultanta in Afaceri Rentrop&Straton. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.