Ministerul de Externe de la Paris a confirmat, ieri, rapirea cetateanului francez Bernard Planche, care lucra pentru organizatia neguvernamentala AACCESS. "Dupa anuntarea acestei informatii, ambasada noastra din Bagdad s-a mobilizat. Ea ramane in con
Ministerul de Externe de la Paris a confirmat, ieri, rapirea cetateanului francez Bernard Planche, care lucra pentru organizatia neguvernamentala AACCESS. "Dupa anuntarea acestei informatii, ambasada noastra din Bagdad s-a mobilizat. Ea ramane in contact strans cu autoritatile irakiene pentru a obtine eliberarea compatriotului nostru", a declarat purtatorul de cuvant al diplomatiei franceze, Jean-Baptiste Mattei. Potrivit politiei irakiene, cetateanul francez a fost rapit ieri, de la domiciliul sau din vestul capitalei irakiene, de catre persoane necunoscute.
Familiile celor patru membri ai organizatiei neguvernamentale Christian Peacemaker Teams (CPT), rapiti la Bagdad, in urma cu aproximativ doua saptamani, au inregistrat mesaje video pentru teroristi, in speranta de a obtine eliberarea ostaticilor. Cei patru sunt canadienii James Loney, in varsta de 41 de ani, si Harmeet Singh Sooden, in varsta de 32 de ani, americanul Tom Fox, in varsta de 54 de ani, si britanicul Norman Kember, in varsta de 74 de ani. Rapitorii au amenintat ca ii vor ucide daca pana la 8 decembrie nu sunt eliberati toti detinutii din inchisorile irakiene si americane din tara, potrivit postului arab de televiziune Al-Jazeera, citat de Mediafax. Un nou apel catre rapitori a lansat si mama Susannei Osthoff, cetatean german, arheolog de profesie, rapita, pe 25 noiembrie, impreuna cu soferul sau, in regiunea Ninive. Mama ostaticei cere rapitorilor sa contacteze autoritatile irakiene sau germane. Guvernul de la Berlin a recunoscut ca nu a stabilit nici un contact cu persoanele care o tin ostatica pe Susanne, iar Ministerul german al Afacerilor Externe a declarat ca intreprinde eforturi pentru a gasi o modalitate de comunicare cu rapitorii. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.