Colegiul Medicilor din Bucuresti (CMB) a solicitat ieri infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru stabilirea celor care se fac raspunzatori de moartea copiilor care au fost bolnavi de rujeola, "inainte ca vina sa fie aruncata in spatele
Colegiul Medicilor din Bucuresti (CMB) a solicitat ieri infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru stabilirea celor care se fac raspunzatori de moartea copiilor care au fost bolnavi de rujeola, "inainte ca vina sa fie aruncata in spatele unor medici nevinovati". Printr-un comunicat de presa, CMB si-a exprimat indoiala fata de capacitatea ministrului Sanatatii de a gira in continuare sistemul sanitar. Potrivit sursei citate, in cursul acestui an, Ministerul Sanatatii a preluat responsabilitatea achizitionarii tuturor vaccinurilor si, cu toate semnalele primite, in mod repetat, atat de la Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul ISPB, precum si de la directiile sanitare judetene, licitatia "demarata" in luna martie a fost finalizata abia in luna august". Consecintele proastei gestionari a programului de vaccinare antirujeolica se vad: lipsa vaccinului rujeolic a facut imposibila interventia in focare si a determinat extinderea epidemiei cu inregistrarea unui numar de circa 2.600 de cazuri si cel putin 10 decese; vaccinul nu este nici la aceasta ora in cantitate suficienta, ceea ce face imposibila desfasurarea corespunzatoare a campaniei preconizate de catre MS, iar riscul ca numarul deceselor sa creasca este din ce in ce mai mare", sustine Colegiul Medicilor din Bucuresti.
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a respins ieri "aroganta, minciuna, perfidia si neseriozitatea afirmatiilor" din comunicatul CMB. Acesta a amintit ca presedintele acestui colegiu este senatorul PSD Sorin Oprescu "care-si permite sa politizeze un subiect atat de grav si important pentru toti cetatenii si care utilizeaza mijloace atat de cunoscute, care fac parte din arsenalul propagandistic al PSD. Se cunoaste ca PSD si in teritoriu a primit sarcina sa atace pe ministrul Sanatatii, iar pentru faptul ca media locala nu a reactionat s-a apelat la un organism profesional, respectiv CMB, aflat in stapanirea senatorului PSD, sperandu-se probabil sa creasca credibilitatea acestui demers demagogic", precizeza Nicolaescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.