Candidatii la alegerile pentru conducerea FR Gimnastica pot opta pentru o singura functie, a stabilit, ieri, Comitetul Executiv, cu toate ca aceasta ingradire nu este stipulata in Statut. In aceasta situatie, fostul gimnast Marius Urzica (foto dreapt
Candidatii la alegerile pentru conducerea FR Gimnastica pot opta pentru o singura functie, a stabilit, ieri, Comitetul Executiv, cu toate ca aceasta ingradire nu este stipulata in Statut. In aceasta situatie, fostul gimnast Marius Urzica (foto dreapta) va trebui sa decida daca se va inscrie in cursa pentru fotoliul de presedinte sau in cea pentru postul de vicepresedinte. De altfel, Urzica a declarat, dupa sedinta, ca nu a stiut ca poate candida doar la o singura functie. Fostul campion olimpic a precizat ca inclina sa candideze pentru postul de presedinte, dar a lasat sa se inteleaga ca va mai reflecta asupra celor doua posibilitati pana cel tarziu astazi. "M-a dat putin peste cap aceasta decizie. Din cate stiam, in statutul FRG nu exista o astfel de precizare", ne-a marturisit Urzica.
Presedintele in exercitiu al FRG, Nicolae Vieru, a afirmat ca, in cazul lui Marius Urzica, s-a facut o exceptie in privinta validarii candidaturii sale la presedintie. "Statutul federatiei prevede clar ca la o functie de conducere pot candida doar fosti sportivi. Insa Marius abia azi si-a depus cererea de renuntare la activitatea de performanta, la sediul federatiei. El insa se afla sub contract si cu COSR, astfel ca i-am acordat un termen de 48 de ore, pentru a depune o cerere similara si acolo. Abia in acel moment poate fi validata candidatura lui", a explicat Vieru. Asa ca ieri, Marius Urzica a instiintat oficial COSR de retragerea sa din activitatea sportiva. "Nu stiam de aceasta prevedere, abia acum mi s-a comunicat", a mai afirmat Urzica, adaugand ca nu s-au facut presiuni asupra sa din partea actualei conduceri a federatiei. "Nu s-au facut presiuni asupra mea sa accept candidatura la functia de vicepresedinte. Fiecare are parerea si personalitatea lui si opteaza pentru ce-si doreste. Nu sunt suparat, ci optimist si cred ca, in viitor, ar trebui sa ne bazam pe Vieru, Stoica si toti cei care sunt in Biroul Executiv, pentru ca toti vor lupta pentru binele gimnasticii romanesti", a incheiat Urzica.
Pe de alta parte, oficiali ai Agentiei Nationale pentru Sport ne-au declarat ca ANS isi rezerva dreptul de a stabili astazi de dimineata daca aceste decizii ale Comitetului Executiv al FRG sunt statutare. Adrian Stoica, a carui candidatura la presedintia federatiei a fost validata fara probleme, considera ca s-a dat dovada de intelegere in cazul lui Urzica. "Daca era sa fie vorba de bete in roate, exista posibilitatea, dar tocmai faptul ca i-am acordat termenul de 48 de ore, pentru depunerea cererii la COSR, dovedeste ca s-a privit totul cu multa bunavointa", a declarat actualul secretar general. Oficialul FRG a mai precizat ca, in cazul in care va deveni presedinte, cele mai mari sanse pentru ocuparea functiei de secretar general le are antrenorul federal Mircea Apolzan. Pentru functia de vicepresedinte, tot ieri, au fost validate candidaturile antrenorului lotului olimpic masculin, Dan Grecu, comandantului CS Steaua, George Boroi, fostei gimnaste Simona Amanar si cea a lui Marius Urzica, in cazul sau fiind obligatorie renuntarea la cursa prezidentiala. De asemenea, au mai fost validate si candidaturile depuse pentru ocuparea celor 13 functii de membru al Comitetului Executiv al FRG.
O alta decizie, cel putin ciudata, a Comitetului Executiv de ieri este cea conform careia FRG va avea trei presedinti de onoare, pe langa Vieru, care va fi numit anul viitor, si Nadia Comaneci, ce detine aceasta distinctie, urmand sa mai ocupe functia onorifica, tot din 2006, si Mariana Simionescu, actual membru in Comitetul Executiv al FRG. "In luna ianuarie 2006 va avea loc Adunarea Generala a FRG, cand vor fi facute anunturile. Aceeasi functie o ocupa acum si Nadia Comaneci", a explicat secretarul general al FRG, Adrian Stoica. Reamintim ca Adunarea Generala de alegeri a FRG este programata pentru vineri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.