Dinamo a primit duminica seara doua cadouri surpriza. Mai intai Steaua s-a impiedicat neasteptat in fata "lanternei" FC Vaslui, cu care a remizat in Ghencea, apoi a invins in ultimele minute, dupa un joc neconvingator, pe Poli Timisoara. Aceste doua
Dinamo a primit duminica seara doua cadouri surpriza. Mai intai Steaua s-a impiedicat neasteptat in fata "lanternei" FC Vaslui, cu care a remizat in Ghencea, apoi a invins in ultimele minute, dupa un joc neconvingator, pe Poli Timisoara. Aceste doua evenimente au dus la detronarea Stelei din postura de lider, Dinamo devenind campioana de toamna. A fost prima infrangere a lui Hagi de la preluarea lui Poli, una usor nemeritata daca tinem cont de felul in care s-au desfasurat ostilitatile. Banatenii au stat bine in teren, au luptat, dar nervii lui Mansour, eliminat dupa ce l-a impins pe Moti, faza in care si dinamovistul trebuia avertizat, au cedat, iar "cainii" au marcat in final un gol frumos prin Bratu (foto stanga) si au luat toate punctele. Dupa patru runde mizerabile, in care Dinamo nu a adunat decat un punct, si acela cu Jiul pe teren propriu, echipa lui Andone a obtinut doua victorii in trei zile, cu TSKA Moscova si cu Poli, care i-au adus liniste antrenorului, in perspectiva intalnirii de pe 15 decembrie cu Olympique Marseille, in Cupa UEFA si au declansat fiesta in Stefan cel Mare. "A fost o partida extrem de grea, in conditiile in care am jucat joi in UEFA si am dat totul. Daca aveam prospetime dadeam gol mai repede si castigam la scor. Victoria este indiscutabila. Echipa care a fost pregatita mai bine a castigat", a declarat la final Andone. El a acuzat si faptul ca Rapidul a evitat oboseala prin amanarea jocului cu Jiul. "Nu este normal ca unele echipe sa-si amane meciurile. Nu inteleg asemenea lipsa de respect, cica pregatim primavara europeana. In Anglia se joaca patru meciuri intr-o saptamana, dar cand este etapa este pentru toata lumea. Si noi o pregatim pe primavara asta europeana. Si eu doream sa joc sambata viitoare cu Poli", a adaugat Andone.
"Nu eu am castigat meciul, ci echipa. Am castigat pe merit, chiar daca terenul nu ne-a avantajat", a declarat Bratu, autorul golului dinamovist, in timp ce Moti spunea ca este cea mai fericita zi din viata sa. "S-a intors roata, am castigat si noi in minutul 90. Nu stiu daca se poate razbuna meciul cu Levski, dar cu un egal acolo acum eram calificati in primavara europeana. Ma bucur ca am reusit sa revenim pe primul loc si sa fim campioni de toamna. Este cea mai frumoasa zi din viata mea", a afirmat Moti.
Ioan Becali catre suporteri: "Nu mai exista moca la Dinamo"
Cristian Borcea, directorul executiv al "cainilor" exulta la finalul partidei. "Avem acum alte sarbatori. Este normal sa fim pe primul loc, pentru ca am avut un inceput mai bun, chiar daca am avut si cateva sincope. Am luat Supercupa, suntem foarte aproape de o calificare in primavara europeana, suntem campioni de toamna. Nu-i inteleg insa pe suporteri. Ce, vor sa facem antijoc ca sa-i aducem la stadion? Azi echipa avea nevoie de un stadion arhiplin, de aceiasi suporteri care veneau la stadion si la bine, si la rau. Din retur veti vedea un alt Dinamo", a promis Borcea. "Important este ca am luat trei puncte azi, cu munca si mult noroc. Cand castigi in ultimul minut este clar ca este vorba de noroc. Noi am pierdut la Sofia in ultimul minut si azi ne-am luat revansa. Am vrut sa-l bat mai rau pe Hagi, dar nu am putut. Totusi, este bine ca am luat trei puncte. Imi pare rau pentru Hagi, dar asta este fotbalul, el stie mai bine asta ca mine pentru ca l-a practicat la un nivel foarte ridicat", a spus Becali. Acesta a comentat si protestele vehemente ale suporterilor fata de el, acestia afisand o multime de bannere cu un singur mesaj: "Pleaca". "Este o superstitie buna. M-au contestat de doua ori si am castigat de doua ori. Suporterii nu vor mai avea insa favoruri, va fi treaba lor cum intra in stadion si isi vor organiza singuri deplasarile, ca asa moca nu mai exista la Dinamo", a afirmat Becali. De partea cealalta, era dezamagire mare. "Este greu sa pierzi in ultimul minut. Pe un asemenea teren, mai mult nu se putea. Cand unei echipe ii iei cinci jucatori de baza, este greu sa joci mai bine decat au facut-o baietii azi", a spus directorul general Ion Craciunescu. La randul sau, patronul Marian Iancu era multumit de prestatia echipei sale. "Baietii au jucat bine azi, au dat tot ceea ce au putut. Hagi i-a asezat bine in teren, dar nu avut noroc. S-a vazut ca avem multe lipsuri in teren, mai trebuie adusi jucatori, pentru a-i schimba pe altii, insa un cuvant va avea Hagi. Am jucat totusi fara multi titulari. Dupa parerea mea, Dinamo merita primul loc la jocul facut azi", a spus Iancu. (B.G.)
DINAMO - POLI TIMISOARA 1-0 (0-0)
A marcat: FL. BRATU (89).
Stadion: Dinamo: Spectatori: 12.000.
DINAMO: Gaev - Tamas, Moti, Galamaz, Pulhac - Fl. Petre (72 I. Balan), Grigorie, Ad. Cristea (78 Fl. Bratu), Vl. Munteanu - Zicu (60 Margaritescu), Cl. Niculescu.
Antrenor: I. Andone.
POLI: M. Popa - Olah (62 Galdeanu), Batranu (12 Velcea), McKain, S. Radoi, Balace - Caramarin, Naidin, Osei, G. Coman (73 M. Rus) - Mansour. Antenor: Gh. Hagi.
Cartonase galbene: I. Balan (79) / McKain (18), Balace (68), Mansour (74, 75).
Cartonas rosu: Mansour (75).
Au arbitrat: Cr. Balaj - C. Nica, O. Sovre.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.