Procurorii Departamentului National Anticoruptie au recunoscut ieri, reporterilor ZIUA, ca au in lucru un dosar care priveste o tranzactie realizata de societatea ieseana SC "Vidisamp" SA, condusa de controversatul om de afaceri Ion Vranceanu, prin
Procurorii Departamentului National Anticoruptie au recunoscut ieri, reporterilor ZIUA, ca au in lucru un dosar care priveste o tranzactie realizata de societatea ieseana SC "Vidisamp" SA, condusa de controversatul om de afaceri Ion Vranceanu, prin care statul roman a fost prejudiciat cu 500 de miliarde de lei vechi. Din primele cercetari se pare ca cel care l-ar fi ajutat pe Vranceanu sa obtina reesalonarea unor datorii acumulate de societatea acestuia, S.C. Vidisamp SA Husi, este fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan. Acesta este suspectat ca ar fi implicat in tranzactie dupa ce a semnat un contract de cesiune a actiunilor firmei detinute de Vranceanu, desi nu exista garantia respectarii conditiilor contractuale.
DNA se balbaie
Se pare ca in toata aceasta afacere paguboasa pentru statul roman a mai fost implicat si unul dintre liderii Partidului Social Democrat, Viorel Hrebenciuc. Banuit ca l-ar fi ajutat pe Vranceanu in reesalonarea datoriilor, acesta este, se pare, acuzat de trafic de influenta si luare de mita. Cu privire la existenta acestui dosar, si mai ales la implicarea liderului PSD in afacere, purtarorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a declarat reporterilor ZIUA: "Nu confirm ca Viorel Hrebenciuc este cercetat de procurorii DNA. Nici nu infirm. Dar confirm ca avem un dosar cu privire la societatea SC Vidisamp SA Husi". Ea a precizat ca numele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc nu poate fi rostit de catre functionarii institutiei deoarece contravine Legii 544 si ar afecta bunul mers al anchetei.
Pe de alta parte, insa, purtatorul de cuvant a refuzat sa ofere explicatii cu privire la faptele banuite a fi comise de catre cei implicati in afacerea "Vidisamp". Potrivit unui cotidian central, pe langa Hrebenciuc, Muresan si Vranceanu, care sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita, procurorii DNA ii cerceteaza in prezent si pe Ion Tibulca, fost prefect al judetului Vaslui, si Alec Bujoreanu, fost director la Directia Generala a Finantelor Publice Vaslui. (P.N.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.